Gyárfás
18 °C
28 °C
Index - In English In English Eng

Keressük Budapest legkoszosabb helyét

2007.07.24. 10:41
Tört már önre hányinger a fővárosban sétálva az utcán tapasztalt mocsok miatt? Van-e koszosabb hely a turistacsoportok útvonalától száz méterre fekvő Jókai utcánál? Adjanak tippeket, találjuk meg együtt a város legkoszosabb helyeit!

Budapest koszos, ezzel valószínűleg nem mondunk újat. A google 103 000 találatot ad a szintagmára. A városlakók szerencsésebjeinek csak az átlagos koszban, eldobált csikkek között, teleszart járdákon kell lavíroznia mindennapjai során. Mások - így a cikk szerzője is - otthonuk közvetlen közelében találhatnak illegális szeméttelepre hasonlító közterekre. Esetünkben egy játszótérre, közvetlenül a Kultiplex mellett, a Ferencváros legmenőbb utcája, a Ráday szomszédságában.

Játszótérnek szánták

De mi ez a város egyik fő turistalátványosságának számító Andrássy útról nyíló Jókai utcához képest, ami az Aradi és a Zichy utca közötti szakaszon hozza tartósan a harmadik világ színvonalát.

És mit gondolhat az a szerencsétlen turista, aki tömegközlekedéssel utazna a városba a reptérről? Első élménye a kőbánya-kispesti metrómegáló épületkomplexuma. A peronokhoz vezető, barátságos narancssárgára festett, ellenben rohadó csőben ördögszekérként pörög a szemét, a szag meg csak azért nem zavaró, mert az első pillanatban sokkot kap és kikapcsol az orr.

Érkezés a Kökire

Nem sokkal jobb a helyzet a metró másik végén sem. Az Újpest-Központ megálló aluljáróját legfeljebb az egész nap sejtelmes éjszakai megvilágítást biztosító sárga lámpák homálya teszi elviselhetőbb élménnyé.

A város tehát koszos, de mi nem érjük be ezzel az általános megállapítással. Keressük meg együtt Budapest legkoszosabb helyét! Ötleteiket, képeiket küldjék el nekünk emailben!

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!