Dr. Demszky Gábor a metróban

2005.06.15. 15:20
Dr. Demszky Gábor, a Fővárosi Közgyűlés elnöke, Budapest főpolgármestere és Aba Botond, a Budapesti Közlekedési Vállalat vezérigazgatója több magas rangú vezető kíséretében megtekintette a kettes metró felújítását az Astoria állomásnál.
"Szétszedtünk három állomást, de össze is tudjuk rakni. A munkálatok nagy részét augusztus huszadikára befejezzük" - tett ígéretet dr. Demszky Gábor a meghívott vendégek és az aluljáróból bekandikáló kíváncsiskodók előtt az Astoria metróállomás előterében. A megjelentek megelégedéssel nyugtázták, hogy a megújult állomások egy méterrel magasabbak és fényesebbek lesznek, ezzel a jelenleginél tágasabb hatást keltenek.


Tekintse meg képeinket!
A főváros utazóközönsége a kettes vonalon ugyan a nyáron nem veheti igénybe kedvelt közlekedési eszközét, de a metrópótló autóbuszok zavartalanul szállítják a dolgozókat. Amint dr. Demszky Gábor a jelenlévők élénk bólogatásától kísérve megjegyezte: "A buszok olyan gyakran járnak, mint a mozgólépcső".

Megnövekedett igények

A nem túl hosszúra nyúlt beszéd után köpenybe és munkavédelmi sisakba bújtak vezetőink és a meghívottak, hogy közösen tekintsék meg az Astoria állomás építési munkálatainak állását. "Nem tétlenkedtek a metróépítőink" - hallatszik mindenhonnan az elismerés. Az állomásra rá sem lehet ismerni, por és hamu mindenütt, de csak azért, hogy egy, a jelenleginél jóval korszerűbb állomás szolgálja ki ősztől a megnövekedett igényeket.

Dr. Demszky Gábor ismét bebizonyította, hogy a munka, az építés az ő világa. A személyiséget gúzsba kötő protokolláris szabályokat félrerúgva egy elképedt munkás kezéből kikapta a flexet és maga csiszolta tovább az oszlopot. Bizony, a vidékről felkerült, frissen végzett szakmunkástanulónak van még mit tanulnia, dr. Demszky Gábor gyorsabban, szebben, hatékonyabban csiszolt a kis tanoncnál, akinek élete legnagyobb élménye volt a mai nap.

Jóízűen viccelődve


Klikk a képre!
Dr. Demszky Gábor kényszerű búcsút vett az építőipar világától, szólították hivatali teendői, de senki sem bánkódott; mindenki tisztában volt vele, hogy éppoly hatékonyan látja el feladatát az íróasztala mögött, mint flexszel a kezében.

A látogatás után a dolgozók előszedték a rejtekhelyekről a sörrel teli rekeszeket, bevackolták magukat a kellemesen huzatos alagútba, a szétszedett sínhalmokra tették lábukat, és jóízűen viccelődve elevenítették fel a magas rangú vezetők látogatásának érdekesebb momentumait.  • Tippek
  • Hírek