Ivett, Frida
6 °C
16 °C

Soha nem látott dugó a Szentendrei úton

2005.08.19. 16:36
Fogadják meg a Főpolgármesteri Hivatal tanácsát, és autó helyett inkább HÉV-vel utazzanak a Szentendrei úton. Péntek délután hatalmas a torlódás, igaz, a Fővinform munkatársa szerint a város más részein sem jobb a helyzet.

Soha nem látott dugóról számolnak be a felújítás alatt álló Szentendrei úton közlekedő olvasóink. A közlekedési káoszban órás várakozással számoljanak.

A Fővinform ügyeletese nem lepődik meg a dugó méretein. Augusztus 20-a előtt a pesti és a budai rakpartot is lezárták, a hét utolsó munkanapja van, ilyenkor a szokásosnál is nagyobb a torlódás. Egyébként a város más részein is lelassult a haladás.

Nem segíti a helyzetet a Szentendrei út felújítása sem, amely augusztus 8-án kezdődött, és a Sziget bezárása után már teljes erővel zajlik. Alternatív útvonal nincs az autósoknak, ezért a Főpolgármesteri Hivatal azt javasolja, hogy a nyár elején felújított HÉV-et válasszák az autók helyett.

A több százmilliós beruházás első üteme a Szentendrei út elejétől a felüljáróig, a második a Pók utcáig tart. A munka a tervek szerint októberig tart.