Judit
3 °C
7 °C

Elkezdik a Szentendrei út felújítását

2005.08.07. 12:17
Hétfőn kezdődik a felújítás, a munkálatok várhatóan októberig tartanak, és addig az autósok is jobban teszik, ha inkább a HÉV-et választják.

A Szentendrei út felújítása hétfőn kezdődik, és várhatóan októberig tart, ez idő alatt az arra közlekedők a HÉV-vel juthatnak el leggyorsabban úti céljukhoz - mondta Schiffer János főpolgármester-helyettes az MTI-nek vasárnap.

A felújítás első két hetében a Sziget Fesztiválra tekintettel csak a buszsávot zárják le és szegélyépítési munkálatokat végeznek. Augusztus 17-e után viszont már teljes erővel folynak a munkálatok, két-két sáv azonban mindig járható lesz a Szentendrei úton - tette hozzá Schiffer János.

"Ha csak a Sziget után kezdenénk a munkákat, szeptemberben mozdulni sem bírna az egész kerület. Ezért választottuk azt a megoldást, hogy amint újra jár a HÉV, nekikezdünk a Szentendrei út felújításának, de közben tekintettel vagyunk a Szigetre is" - közölte a főpolgármester-helyettes.

A munkálatok idején az autósoknak nem áll rendelkezésükre alternatív útvonal, a leggyorsabb közlekedési eszköz a felújított, teljes útvonalon közlekedő HÉV lesz, amely csúcsidőben négy percenként közlekedik.

"Azt kérjük tehát mindenkitől, aki megteheti, hogy próbálják ki a HÉV-et; szinte biztos, hogy ezekben a hetekben hamarabb célba érnek így, mint autójukkal. A Sziget ideje alatt pedig a BKV sűríti is a járatokat, sőt éjszaka sem áll le a HÉV közlekedése" - közölte Schiffer János.

A több száz milliós beruházás első üteme a Szentendrei út elejétől a felüljáróig tart, azután következik a Pók utcáig tartó szakasz.

A főpolgármester-helyettes tájékoztatása szerint idén nyáron Budapesten a Podmaniczky Program keretében 80 kilométernyi utat újítanak fel, eddig 18 kerületben 24 útszakasz készült el, összesen több mint 21 kilométer. Jelenleg 16 helyen tart a munka, a 17. a Szentendrei út. A Podmaniczky Program keretében a főváros minden kerületében lesz útfelújítás

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?