Márta, Flóra
21 °C
34 °C

Mégis megnyitják időben az M0-s hidat

2008.07.01. 11:48
Szó sincs arról, hogy az újpesti önkormányzat nem engedi megnyitni az M0-s hidat, mondta a kerület polgármestere. Derce Tamás hozzátette, négy balesetveszélyes csomópontot viszont át kell építeni, ezért ha kell, egyre hangosabban hisztizik.

Megakadályozná az M0-s északi hídjának őszi forgalomba helyezését Derce Tamás újpesti polgármester, legalábbis akkor, ha a közlekedési tárca és a főváros nem vállal közösen garanciát, hogy a IV. kerület több kritikus csomópontját is átépítik belátható időn belül, írtuk hétfőn a Népszabadság cikke alapján.

Derce Tamás kedden finomított nyilatkozatán. Az Indexnek elmondta, szó sincs arról, hogy ne engednék megnyitni a hidat, nem is tudják, nem is akarják ezt megtenni. Arról van szó a polgármester szerint, hogy négy újpesti csomópont már most balesetveszélyes, a híd átadása után pedig még veszélyesebb lesz. (A veszélyes kereszteződések: Megyeri út-Óceánárok utca, a Homoktövis utca-Külső Szilágyi út, a Fóti út-Megyeri út kereszteződése, valamint a 2A-ról az Óceánárok utcára való lehajtó.)

Ezért a kerület azt kéri a fővárostól vagy a szaktárcától, hogy korszerűsítsék ezeket a csomópontokat, azaz ahol nincs közlekedési lámpa, ott legyen, más helyütt pedig alakítsanak ki körforgalmat. Derce közölte, ha a kérésük nem teljesül, akkor azt tehetik, hogy egyre hangosabban hisztiznek, ennek ugyanis nem biztos, hogy mindenki örül.

Az Index úgy tudja, hogy a hiszti első eredménye kézzel fogható: kedden az újpesti polgármesteri hivatalban járt a miniszterelnöki hivatal egyik meg nem nevezett államtitkára, hogy tájékozódjon az ügyben. A következő kormányülésen ugyanis téma lesz a Megyeri híd, és az azzal kapcsolatban felvetődött összes probléma.