Timót, Xénia
-4 °C
2 °C

Nincs döntés a körúti óriáshernyókról

2004.06.03. 08:22
Lehet, hogy nem a Siemens szállítja az új villamosokat Budapestre - írja csütörtöki számában a Magyar Hírlap. A BKV ugyan hivatalosan a Siemensszel tárgyal több hónapja, a közlekedési vállalat folyamatos kapcsolatot tart fenn a villamostender második és harmadik helyén végzett cégekkel.
Nemcsak a Siemensszel, hanem a villamostender második és harmadik helyezettjével, a Bombardier-vel és az Alstommal is tárgyal a BKV a nagykörúti villamosokról. A 40 milliárd forintos tendert ugyan a Siemens nyerte meg, ám az utóbbi hónapokban súlyos műszaki problémákat találtak annál a villamostípusnál, amelyből Budapest is vásárolna a Nagykörútra. A Siemens visszahívta az életveszélyesnek minősített Combinókat.

Eredetileg április végére ígérte a BKV vezérkara, hogy megállapodnak a Siemensszel a villamosok átalakításáról, ám azóta teljes a csönd - írja a Magyar Hírlap. Aba Botond, a BKV vezérigazgatója csupán annyit árult el, hogy a céggel folytatott tárgyalások mellett mindennaposak a levélváltások a villamostenderen második és harmadik helyen végzett Bombardier-vel és Altsommal.

Ezek a cégek ugyancsak a világ vezető villamosgyártói közé tartoznak, ám a Siemens megelőzte mindkettőt, holott nem is ő adta a legkedvezőbb árajánlatot. Aba Botond nem tudta megmondani, mikorra állapodhatnak meg. "Akkor lesz megállapodás, ha olyan lesz a helyzet. De most még nem olyan" - mondta a vezérigazgató.