Beáta, Izolda, Lea
-4 °C
4 °C

Az MDF főpolgármester-jelöltje tőzsdére vinné a BKV-t

2006.08.10. 18:47
Katona Kálmán szerint tőzsdére kellene vinni a BKV tíz százalékát, a cég szolgáltatási szerződésében pedig fel kellene tüntetni, milyen fővárosi és állami finanszírozásban részesül a vállalat.

Katona Kálmán szerint tőzsdére kellene vinni a BKV 10 százalékát. Az MDF főpolgármester-jelöltje azután beszélt erről csütörtökön Budapesten, hogy megbeszélést folytatott a BKV vezetőségével. Az MDF-es politikus a sajtó képviselőinek elmondta: a cég szolgáltatási szerződésében fel kellene tüntetni, milyen fővárosi és állami finanszírozásban részesül a vállalat, így kimutatható lenne, mennyi pénz hiányzik költségvetéséből.

Az MDF főpolgármester-jelöltje szólt arról is: a BKV vezérigazgatójának jelenlegi helyzetéről nem beszéltek, ugyanakkor személyes véleménye szerint kampányidőszakban "gusztustalan lenne" vezetőt váltani. Álláspontja szerint meg kell várni a választásokat, hogy az új városvezetés dönthesse el, bizalmat szavaz-e a BKV vezetésének.

A főpolgármester-jelölt elismeréssel beszélt a BKV dolgozóiról, akik a fővárosi felújítási munkálatok miatt nem tudják szabadságukat kivenni. Mint mondta, a megbeszélésen áttekintették, hogy melyek azok a buszsávok, amelyek rövid szakaszokból egyenletes buszsávokká képezhetők, valamint beszéltek arról is, hogy lehet-e villamossínen busszal közlekedni. A metrófinanszírozásról kifejtette: jelenleg biztosítottak a feltételek a felújításra és az új járművek beszerzésére.

A Combino villamosokkal kapcsolatban Katona Kálmán elmondta: véleménye szerint Demszky Gábor kampányának zászlóshajója zátonyra futott. Katona kijelentette: ő maga is támogatta az új villamosok beszerzését, ugyanakkor az előrehozott szállítási idő miatt keletkezett technikai problémákat ki kell javítani. Az ügyben meg kellett volna szólaltatni Vajda Pál infrastruktúráért felelős főpolgármester-helyettest is - mondta Katona Kálmán.