Ivó, Milán
EUR 383,85 Ft
USD 366,11 Ft
6 °C
26 °C

Egyre többen kérnek kártérítést a kátyúk miatt

2004.04.29. 11:42
Az elmúlt negyedévben csaknem annyian fordultak az autójukon keletkezett sérülés miatt az FKF Rt.-hez, mint tavaly egész évben. A kátyúk a legtöbb esetben 100 ezer forint alatti kárt okoznak, viszont az esetek többségében a biztosító kénytelen kifizetni a kárt.
Az InfoRádió szerint az idén már 2200-an adtak be kárigényt az FKF Rt.-hez, mert a budapesti utakon található kátyúk megrongálták autójukat. Ez a szám közel kilencven százaléka a tavaly beadott összes igénynek.

Fotó: Index
Egy, a sokezerből
Az esetek zömében a kárérték 100 ezer forint alatt marad, de az összeg függ a keréktárcsa és a gumi minőségétől, tájékoztatta az FKF Rt. a rádiót. A társaság a kárigények 50-60 százalékát ismeri el, amit a Hungária Biztosító fizet ki. A biztosítási szerződés nagyságára vonatkozó kérdésre sem az FKF, sem a biztosító nem válaszolt, annyi bizonyos százmilliós nagyságrendrű a biztosítás. Az FKF nem válaszolt a rádió azon kérdésére sem, hogy minek tudható be a tavalyihoz képest "jelentős nagyságú" emelkedés.

Két hete mindenesetre civil kezdeményezésre budapesti autósok mozgalmat hirdettek. Az e-mailben terjedő felhívás szerzője arra kérte autós társait, hogy április 23-án, pénteken dél és egy óra között dudáljanak, ha belehajtanak egy kátyúba: "hadd hallják az önkormányzatok, az állam képviselői, az útkarbantartók, hogy elegünk van! Elegünk van abból, hogy beszedik az útadót, a súlyadót, a mindenféle sarcokat, mégsem költenek egy fillért sem arra, hogy az utakon normálisan közlekedhessünk." A főpolgármester maga is részt vett a mozgalomban, tülköléssel fejezte ki elégedetlenségét.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek