Koronavírus adatok

2022. jan. 20.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Ágnes
-5 °C
2 °C

Koalíciós válság a Ferencvárosban

2005.01.20. 07:52
Boross Péter volt miniszterelnök ingatlanjain kaptak össze a szocialisták és a szabaddemokraták a Ferencvárosban. A Magyar Nemzet értesülései szerint koalíciós válság van kialakulóban a kerületben, miután az SZDSZ-es polgármester hatásköröket vont el szocialista helyettesétől.

Nem lehetetlen egy Fidesz-SZDSZ koalíció létrejötte a főváros IX. kerületében, jelentette ki a Magyar Nemzetben Bánsághi Tamás, Ferencváros szocialista alpolgármestere. A napilap értesülései szerint a kerületet jelenleg irányító szabaddemokraták és az MSZP között "egy kerületi ingatlangazdálkodási ügy áll".

A lap úgy tudja, hogy a Boross Péter volt miniszterelnök nevéhez öthető Gastorg Rt. a piaci ár töredékéért bérel huszonhat vendéglátó-helyiséget a kerületben, amit azonban már piaci áron ad tovább. Boross Péter a "gonosz lelkek támadásának" bélyegezte a lap vádjait.

A Nemzet értesülései szerint Boross ügye állhat annak hátterében, hogy Gegesy Ferenc kerületi polgármester megvonta helyettesétől, Bánsághitól a kerületi vagyonnal és beruházásokkal kapcsolatos hatáskörét. A lapnak nyilatkozva Gegesy elmondta, hogy ha a szocialisták fenn akarják tartani a koalíciót, akkor Bánsághinak is el kell fogadnia hatáskörei elvesztését.

A polgármester további találgatásokba nem kívánt belemenni, mint mondta, véleménye szerint a felek még meg tudnak állapodni.  • Vennék
  • Bankszámla