Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Lóhalálában foglalták le a kutyapotty.hu-t

2005.09.07. 17:05
Regisztrálatlan domainre utaltak az első órákban azok az óriásplakátok, amelyeken a főváros a kutyaszar elleni kampányát hirdeti. Az Index úgy tudja, az illetékesek csak az utolsó pillanatban foglalták le a kutyapotty.hu-t.

"A kutyákat mindenki szereti. A gazdáikat is. Csak szegény kutyaszart nem szereti senki." Ez a mottója annak a weboldalnak, amelyet a Fővárosi Önkormányzat megbízásából kellett létrehozniuk bizonyos reklámcégeknek. (A teljes kampánnyal megbízott cégek állítólag több tíz millió forintot kaptak.)

Csakhogy ez a honlap - hiába tüntetik fel az óriásplakátok - a kutyaszar elleni kampány meghirdetésének napján még nem működött a saját címén, a kutyapotty.hu-n. (Időközben, lólhalálában elindították az oldalt, a kampány másnapján, szerda délután, miután az Index órák óta kereste ez ügyben az illetékeseket.) A késés oka nyilvánvalóan az volt, hogy elfelejtették időben lefoglalni ezt a domaint (hivatalos nyilatkozatot egyébként nem kaptunk az ügyben). Alighanem kedden egy-két órával Demszky Gábor sajtótájékoztatója után lépett, és lefoglaltatta ezt a site-ot, így a milliókba kerülő kampánynak már van hivatalos honlapja is.

Addig is, amíg a regisztráció tartott, a reklámcég szerveréről volt elérhető a kampányoldal, amelyre a www.budapest.hu-ról, vagyis a Budapest-portálról lehetett rákattintani. Itt, a kutyapotty.hu-n olvasható a már idézett mottó is. Az oldalon böngészve szintén ráklikkelhetünk a "Pályázat" feliratra, ahol a következőket olvashatjuk: "Hamarosan pályázatot írunk ki Budapest utcáinak tisztaságáért, kérjük látogass vissza!"