Ödön
2 °C
11 °C

Lesz melegfesztivál, engedtek a rendőrök

2008.06.19. 18:40
Megegyezett csütörtökön a Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Szivárvány misszió egyesület a hagyományos melegfelvonulás idei útvonalában és időpontjában.

A korábban megtiltott rendezvényt a rendőrség engedélyezte július 5-re.A Leszbikus, Meleg, Biszexuális és Transznemű Fesztivál felvonulását, a Meleg Méltóság Menetét a korábbi években az Andrássy úton tartották meg.

A szervező Szivárvány Misszió Egyesület 2008-as rendezvényére vonatkozó bejelentést a rendőrség korábban a közlekedés aránytalan akadályozása miatt megtiltotta.

A melegeket képviselő szervezetek és több politikus tiltakozása miatt a rendőrség a múlt héten úgy döntött, hogy a tiltó határozatot felülvizsgálják.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint csütörtökön megegyezés született a szervezőkkel. Ennek alapján a felvonulást július 5-re engedélyezték. A rendezvény az Erzsébet téren kezdődik, a menet az Andrássy úton vonul végig. A felvonulás a Hősök tere mellett, az 56-osok terén ér véget.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?