Huba
17 °C
33 °C

Ma csak öt percre állt a forgalom a Nagykörúton

2006.07.14. 16:43
Műszaki hibás villamos miatt állt le öt percre a NAgykörúton a forgalom, de ezúttal nem a felsővezeték miatt nem jártak a villamosok.

Műszaki hibás villamos állt a Blaha Lujza téren pénteken délután, ezért öt percig volt fennakadás a Nagykörúton - mondta el az Indexnek a BKV fődiszpécsere. Információink szerint ezért más szerelvényekről is leszállították az utasokat, nem sokkal később azonban újra megindult a közlekedés a vágányokon.

A fődiszpécser szerint egyszerű műszaki hiba történt, ezúttal a felsővezetékhez semmi köze nem volt a leállásnak. Minthogy a Blaha Lujza tér környékén történt az eset, a szerelő gyorsan kiért a villamoshoz, amely a Népszínház utca felé elhagyhatta a körutat, és így "nem képezett hosszú ideig akadályt".

A mostani 5 perccel együtt immár 226 percig nem jártak a villamosok az elmúlt hetekben, pontosabban május 22. óta, amikor a felújítás első szakasza befejeződött a Nagykörúton.

Csütörtökön ugyanis a BKV vezérigazgató-helyettese Donáth Zoltán újságíróknak elmondta, hogy mindössze 221 percnyi fennakadás történt a nagykörúti közlekedésben május vége óta, ami 0,34 százalékos mutató, és ez mindössze hatvan százaléka a korábbi időszak leállásainak.