Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

220 oszlop bármikor kidőlhet

2006.10.18. 16:54
A BKV felmérést készített a tulajdonában lévő villanyoszlopok állapotáról, ennek során 220 olyan oszlopot találtak, amely a szemrevételezés alapján rossz állapotban van, adta hírül az Info rádió.

Legutóbb a Moszkva téren dőlt ki a BKV egyik villanyoszlopa kedden, ez azonban több helyen is bármikor előfordulhat, adta híról az Info rádió. A közlekedése cég tulajdonában álló 5800 villanyoszlopból 220 jelentősen korrodálódott, megerősítésre vagy cserére szorul, és ezek csak azok, amelyek szemmel láthatóan rossz állapotban vannak. A rejtett korróziót a BKV nem tudja vizsgálni, mondta az Info rádiónak a BKV villamos üzemigazgatója.

Drégeli István szerint azt a korróziót, ami az oszlopok betonba ágyazott részén keletkezik, csak úgy lehetne vizsgálni, ha megbontanák a betont. Ilyen vizsgálatokat ugyanakkor nem végeztek, derült ki az üzemigazgató szavaiból. Így a 220-nál akár nagyobb is lehet a rossz állapotban lévő oszlopok száma.

A Moszkva téri oszlop is azért dőlt ki, mert az aszfalt szintje alatt körülbelül 30-40 centivel elkorrodálódott, jegyezte meg Drégeli István.

A legveszélyesebb oszlopokat már az idén elkezdik javítani, ám a felújítási program, amelynek keretében megerősítik, kijavítják, ha kell, ki is cserélik az oszlopokat, csak jövőre indul el.