Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Persányi áttelepítené az óriásvibrátorokat

2007.05.24. 12:27
Az Állatkert a Vidám Park területén fog terjeszkedni, ahonnan az új modern játékokat - az "óriásvibrátorokat" - elköltöztetik egy új helyszínre, mondta az Állatkert és a Vidám Park összevonásával kapcsolatos terveiről Persányi Miklós volt környezetvédelmi miniszter. A sajtótájékoztató érdekessége az volt, hogy Persányi egyelőre csak jelölt az Állatkert igazgatói posztjára, s még ideiglenes megbízásáról sem sikerült döntenie a fővárosi szakbizottságnak, közölte az Infó rádió.

„Ezeknek az óriásvibrátoroknak el kell költözni a Vidám Parkból” – mondta az Állatkert és a Vidám Park összevonásával kapcsolatos terveiről Persányi Miklós, aki jelenleg még csak Demszky Gábor jelöltje az Állatkert igazgatói posztjára. Persányi jelenlegi funkciójában az Állatkert környezetvédelmi szakmérnöke.

Gyermekkori álma volt

A főpolgármester Persányi Miklós volt minisztert alkalmasnak tartja a Fővárosi Állat- és Növénykert igazgatói posztjának betöltésére, közölte Demszky Gábor csütörtökön, az állatkertben tartott sajtótájékoztatón. Az állatkert főigazgatói posztjára kiírt pályázat kapcsán kijelentette: "nem titkolom, hogy biztatom Persányi Miklóst arra, (...) induljon el a pályázaton, és támogatom a pályázatát. Elegendő okot jelent az a tíz év, amit itt eltöltött". Kérdésre válaszolva közölte, "a legnagyobb koalíciós béke van" Persányi Miklós személyével kapcsolatban.

Persányi Miklós közölte, a megmérettetést állatkerti és nemzetközi tapasztalatai, képzettsége, nyelvtudása, tudományos munkássága alapján bátran tudja vállalni. Azt is kiemelte, hogy az Európai Állatkertek Szövetségének elnökeként is dolgozott már. "A világon kevés olyan tapasztalt állatkerti szakember van, mint én vagyok" - fogalmazott. Hozzátette, gyermekkori álma volt állatkertigazgatónak lenni, így most számára nagyon nagy öröm egy vargabetű után visszatérni az intézménybe. Mint mondta, "nem élt a gáláns nemzetközi karrierajánlatokkal". (MTI)

Az Infó rádió tudósítása szerint Persányi Miklós az Állatkert fejlesztési terveivel kapcsolatban elmondta: a létesítmény várhatóan a Vidám Park területén fog terjeszkedni. A régi műemlék játékok megmaradnak, de az új modern játékokat, amelyeket Persányi tréfásan óriásvibrátoroknak nevezett, elköltöztetik egy úgy helyszínre.

Az új Vidám parkot a Népligetben, vagy a Fehérvári úton építhetik fel. Az Infó rádió úgy tudja, hogy Persányi Miklós a Vidám Park igazgató tanácsának elnöki posztját is megkapja majd.

A sajtótájékoztatón jelen volt Bogsch Ilma, az Állatkert jelenlegi igazgatója, aki elmondta, hogy örömmel adja át helyét Persányi Miklósnak, aki előtte már egyszer vezette az intézményt.

Az eseményen Demszky Gábor főpolgármester bejelentette, hogy az Állatkert jelenlegi igazgatójának nyugdíjba vonulása után Persányi Miklóst szeretné megbízni újra a létesítmény vezetésével.

Demszky Gábor arra a kérdésre, hogy a vezetői pályázatot még ki sem írták, ráadásul Persányi Miklós ideiglenes megbízásáról sem sikerült döntenie a fővárosi szakbizottságnak, akkor miért tartanak most sajtótájékoztatót, azt válaszolta: Persányi Miklós indul a pályázaton, ahol ő személy szerint támogatja, a szakbizottság pedig egy technikai malőr miatt nem hozott döntést, amit hamarosan helyrehoz.

Az Infó rádió úgy tudja, hogy az illetékes bizottság azért nem hozott érvényes döntést, mert a szükséges hat helyett csak négy támogató szavazatot kapott a volt környezetvédelmi miniszter.

Bogsch Ilmának jövő szeptemberben járna le a szerződése, mégis idén június 1-től vonul nyugdíjba. Az Infó rádió értesülései szerint az igazgató 13 millió forintos végkielégítéssel távozik.

Szocialista bírálat a vibrátorozó Persányinak

"Felháborító arcátlanság" és a Fővárosi Vidám Park Zrt. jó hírét sérti Persányi Miklós azon kijelentése, hogy "ezeknek az óriás vibrátoroknak el kell költözni a Vidám parkból", nyilatkozta egy magát megnevezni nem kívánó fővárosi szocialista politikus az MTI-nek csütörtökön. A városatya szerint példátlan dolog az, hogy valaki úgy kezdjen egy igazgatóság elnöki posztot, hogy szándékosan lejáratja a céget.

A Persányi Miklós csütörtöki kijelentését bíráló szocialista vezető elmondta azt is, hogy még semmilyen döntésre jogosult testület nem foglalkozott azzal az ötlettel, hogy a vidám parkot költöztessék el a helyéről, és területe nagy részét adják át az állatkertnek. Ez egy "embrionális ötlet", amit kedden Halmágyi Judit (SZDSZ) vetett fel egy bizottsági ülésen, ahol elmondta, hogy még az elején tartanak egy ilyen irányú gondolkodásnak.

A szocialista politikus hangsúlyozta, hogy egy cég igazgatósági elnökének az a dolga, hogy a társaság érdekeit képviselje, ne pedig ellene munkálkodjon. Hozzátette, hogy a gazdasági társaságokról szóló törvény alapján a cégnek okozott szándékos károkozás büntethető.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?