Sára, Márió
2 °C
6 °C

Lezárták a Budai alsó rakpart egy szakaszát

2005.03.21. 20:26
Hétfő dálutánra kisebb árhullám éri el Budapestet, a Duna vízállása az előrejelzések szerint elérheti a 605 centimétert. Ez a vízmennyiség veszélyezteti a Budai alsó rakpart gépjármű-forgalmát, ezért a budai alsó rakpart Mozaik utca és a Margit híd közötti szakaszát hétfő délután 6 órától lezárták.

Lezárta a budai alsó rakpart Mozaik utca és a Margit híd közötti szakaszát hétfő délután a Fővárosi Közterület-fenntartó Rt. Az akcióra a közlekedési és vízügyi hatóságokkal történt előzetes egyeztetés után került sor, miután a Dunán a vízállás elérte a 605 centimétert.

Ez a vízmennyiség már veszélyezteti az alsó rakpart gépjármű-forgalmát, áll a FKF Rt. Indexhez eljuttatott közleményében. A FKF Rt. a délután várható helyzetre tekintettel kéri az autósokat, hogy a rakpart érintett szakaszát kerüljék el.

Amint az árhullám az alsó rakpartról levonul, a közterület-fenntartó munkatársai azonnal megkezdik a fertőtlenítő takarítást, és az útszakasz megtisztítása után átadják a forgalomnak a területet.

Az országos árvíz helyzetről részletesen >>>