Koronavírus adatok

2022. jan. 20.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Ágnes
-5 °C
2 °C

Újabb alpolgármestert akar az SZDSZ

2005.01.20. 08:07
Kormánygaranciát kér a károk megtérítésére, de támogatja a jövő évi úszó Európa-bajnokság margitszigeti megrendezését az SZDSZ. A szabaddemokraták új alpolgármesteri posztot kreálnának a városrehabilitációs és a költségvetési ügyek koordinálására. A posztot Ikvai-Szabó Imrének szánják.

Mivel már nincs idő új helyszín kiválasztására, mégis támogatná a 2006-os úszó Európa-bajnokság margitszigeti rendezését az SZDSZ, jelentette a Magyar Nemzet. A párt fővárosi frakciója nemrég még környezetvédelmi indokból elvetette a Hajós Alfréd Sportuszoda megnagyobbításával, így a Margitsziget fáinak megritkításával járó tervet.

Az SZDSZ nevében a párt ügyvivője, Gusztos Péter javasolta új helyszín kiválasztását. Mivel erre már nincsen idő, a szabaddemokraták végül mégis támogatják az eredeti terveket, melyeket a közgyűlés így már jövő heti ülésén is megszavazhat, mondta el a Magyar Nemzetnek Bőhm András, a párt fővárosi frakcióvezetője. Az SZDSZ mindemellett ragaszkodik a kormánygaranciához a rendezéssel összefüggő károk megszüntetésére, illetve a többletszolgáltatások kompenzálására.

Az úszó-eb támogatása mellett az SZDSZ még egy kérdést terjesztene a közgyűlés elé. Bőhm szerint frakciója támogatja, hogy Demszky Gábor főpolgármester munkáját egy újabb, hatodik polgármester-helyettes is segítse. Elképzeléseik szerint a posztot Ikvai-Szabó Imre szabaddemokrata politikus töltené be, feladata a városrehabilitációs éa a korábban Atkári Jánoshoz tartozó költségvetési ügyek koordinálása lenne.  • Vennék
  • Bankszámla