Judit
3 °C
7 °C

A metró sem járna a hétfői BKV-sztrájk alatt

2008.04.05. 12:17
Elutasították a szakszervezetek képviselői a BKV Zrt. menedzsmentje által készített, és a szombati tárgyaláson bemutatott megállapodás tervezetét, közölte Nemes Gábor, a Cinkotai Autóbusz Üzem Szakszervezet elnöke a tárgyalás szünetében.

Az érdekképviseleti vezető elmondta, hogy a tervezetben semmi olyat nem kínált a munkáltató, amivel a szakszervezetek egyet tudnának érteni, abban nem vonta vissza a járatritkítási tervezetet, nem tett le a bejelentett 300 fős létszámleépítésről és semmiféle garanciát nem tudott adni a BKV finanszírozási problémáinak megoldására.

A tárgyalások folytatódnak, bővebb információt későbbre ígért Nemes Gábor, aki hozzátette, hogy az esetleges hétfői, üzemkezdettől 13.00 óráig tartó munkabeszüntetés idején nyújtandó még elégséges szolgáltatás mértékéről egyelőre nem esett szó a szombati tárgyaláson.

A szakszervezeti ajánlat szerint hétfőn üzemkezdettől 13.00 óráig 100, az éjszakai menetrend szerint közlekedő autóbusz bonyolítaná a főváros forgalmát. A BKV alvállalkozóival (Észak-Pesten és Dél-Budán üzemeltetnek járatokat) együtt ez mintegy 10 százaléka a normális üzemnek.

A Metró, a HÉV, a trolibusz és a villamos nem közlekedne a sztrájk ideje alatt. A BKV Zrt. vezetése pénteken új ajánlatot nyújtott át a szakszervezetek képviselőinek, mely szerint a felszíni közlekedés esetében (troli, villamos, HÉV, autóbusz) csúcsidőszakban 50 százalék lenne az elégséges szolgáltatás elfogadható mértéke. Az ajánlatot a szakszervezetek képviselői elutasították.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?