Süsü nevel udvariasságra a BKV-n

2007.06.26. 14:44
A BKV egy parkírozó Combinón tartott sajtótájékoztatót a Moszkva téren, ahol Süsü kedves hangja hívta fel a figyelmet az udvariasság fontosságára a tömegközlekedésben.

Bár eredetileg személyesen szólalt volna meg Süsüként, Bodrogi Gyulának sajnos egyéb elfoglaltságai miatt mégis le kellett mondania délelőtti szereplését a villamoson. A BKV sajtós munkatársa azért elárulta, hogy a művész, illetve a híres egyfejű sárkány valamilyen formában mégis jelen lesz a sajtótájékoztatón. A két óriási hangfal előre rögzített hanganyag bejátszására engedett következtetni.

A hernyónak nincsen ablaka

„Három pici naspolyácska laposra van taposva” – énekelte jókedvűen három kislány a villamoson, amit csak a sajtó és egy gyerekcsoport részére nyitottak ki. Utóbbiakról kiderült, hogy a BKV sporttáborából jöttek, ahol egyébként nagyon jól érzik magukat, sokat röpiznek és kosaraznak. Az egyik éneklő kislány anyukája villamosvezető, és elmesélte, hogy hernyónak szokták nevezni az új Combinókat. „A hernyó hosszú és sárga" – mondta egy mellette ülő fiú, de a lány pontosított: "A hernyónak viszont nincsen ablaka.”

Mesevillamos, jegyek korlátozott számban

Pár perccel később aztán kezdetét vette maga a sajtótájékoztató is. Kiricsi Karola, a BKV szóvivője elmondta, hogy a milliárdos beruházások mellett, melyekkel a BKV szebb környezetet, komfortosabb utazási körülményeket szeretne biztosítani utasainak, szóval ezen beruházások mellett létezik „egy kicsi darabka, melyet mindannyian ingyen adhatunk a másiknak”, ami nem más, mint a tolerancia.

Ekkor hirtelen Bodrogi Gyula szólalt meg a hangszórókból: „Én vagyok a híres egyfejű! Adjátok át, gyerekek, a helyet az idősebbeknek és azoknak, akik nem tudnak állni.” Süsü hangja egészen különleges - egyszerre játékos és vérfagyasztó – hangulatot teremtett a Moszkva téri villamoson.

A szóvivő ezután bejelentette, hogy a BKV július 7-ét a figyelmesség napjának nyilvánította, és hogy ez alkalomból jövő hét szombaton újra indul majd a Mesevillamos a Moszkva térről a 4-6-os vonalán. A járatra csak az Akácfa utcában lehet majd jegyeket vásárolni korlátozott számban.

Megszeppent gyerekek, politikailag korrekt felnőttek

Kérdésünkre, miszerint mit szólnak ahhoz, hogy Bodrogi Gyula nem jött el, a gyerekek bevallották, hogy nem tudják ki az, de az egyik lány elmondta, hogy Süsü a kedvence, és az összes rész megvan neki otthon.

A gyerekeket a sajtótájékoztatón később hivatalosan is kérdezték, mikrofonnal, hogy az idősökön kívül kikkel fontos még udvariasnak lenni, mire azok kicsit megszeppenve válaszolták, hogy például a terhes anyukákkal. „Talán inkább a várandósokkal” – helyesbített ekkor az egyik felnőtt. És miért fontos az udvariasság? „Hogy tiszteljék a fiatalok az öregeket”- mondta halkan egy fiú. „Idősebbeket. Az talán jobban hangzik. Ez is része az udvariasságnak”- pontosított egy másik felnőtt.

Legyetek udvariasak,és gyertek el jövő hét szombaton

Mindezt a végén ismét Bodrogi Gyula hangja láttamozta egy „Legyetek udvariasak gyerekek! Én vagyok a híres egyfejű! Hehehe!”-vel.

Jövő hét szombaton tehát útjára indul a Mesevillamos, a Moszkva téren pedig meseolvasás, kézműves foglalkozás lesz, valamint ott lesz Bodrogi Gyula is. A végén még megkérdeztük, hogy vajon be fog-e öltözni a művész úr, amire azt a sejtelmes választ kaptuk, hogy „ez legyen meglepetés, de valami jelmezre mindenképpen számíthatunk”.  • Hírek
  • Bankszámla