István, Vajk
19 °C
33 °C

Mégsem kezdődik később a Margit híd felújítása

2008.09.18. 09:28
Demszky Gábor aggályosnak tartaná, ha a fővárosi hidakon egy időben rendelnének el jelentős forgalomkorlátozásokat, de csak ebben az évben. Jövőre az első félévben egyszerre lesz lezárva az autósok előtt a Margit és a Szabadság híd is.

A Népszabadság szerint a főpolgármester a napokban a BRFK vezetőjének írt levelében leszögezte: a Szabadság híd átadása előtt nem kezdődhetnek olyan munkálatok a Margit hídon, amelyek a közúti forgalom korlátázásával járnak. A Városháza sajtóirodája azonban közleményben tudatta, hogy a kijelentés csak erre az évre, azaz 2008-ra érvényes.

A sajtóiroda szerint a Margit híd felújítása jövő év elején kezdődik el. A hídon a felújítás ideje alatt folyamatosan biztosítják majd a villamosok áthaladását, de gépkocsival nem lehet közlekedni rajta. A munkakezdés pontos dátumát csak ez év végén a kivitelezői szerződések megkötése után lehet meghatározni.

Munkálatok a Szabadság hídon

A Szabadság híd felújításának éjszakai munkáit lakossági bejelentés alapján leállította a rendőrség, mert kiderült, hogy a kivitelezőnek nincs éjszakai munkára engedélye. A cég később kapott ugyan engedélyt, de csak korlátozottat, így a munka elhúzódhat és a hidat is később fogják átadni a tervezett májusi időpontnál.

A főpolgármester a BRFK és a Főpolgármesteri Hivatal közlekedési ügyosztálya között kialakult sajtópárbajra utalva leszögezte: a főváros nem keres felelősöket, és nem hibáztatja a rendőrséget a "forgalmi helyzetben kialakult állapotokért".

Számos nagyberuházás zajlik párhuzamosan a városban, arra, hogy ezek időlegesen komoly torlódásokat, közlekedési nehézségeket okoznak - mint levelében a főpolgármester írja - a Városháza előre tájékoztatta a budapestieket, megértésüket és türelmüket kérve.