Jolán
2 °C
4 °C

Mégsem kezdődik később a Margit híd felújítása

2008.09.18. 09:28
Demszky Gábor aggályosnak tartaná, ha a fővárosi hidakon egy időben rendelnének el jelentős forgalomkorlátozásokat, de csak ebben az évben. Jövőre az első félévben egyszerre lesz lezárva az autósok előtt a Margit és a Szabadság híd is.

A Népszabadság szerint a főpolgármester a napokban a BRFK vezetőjének írt levelében leszögezte: a Szabadság híd átadása előtt nem kezdődhetnek olyan munkálatok a Margit hídon, amelyek a közúti forgalom korlátázásával járnak. A Városháza sajtóirodája azonban közleményben tudatta, hogy a kijelentés csak erre az évre, azaz 2008-ra érvényes.

A sajtóiroda szerint a Margit híd felújítása jövő év elején kezdődik el. A hídon a felújítás ideje alatt folyamatosan biztosítják majd a villamosok áthaladását, de gépkocsival nem lehet közlekedni rajta. A munkakezdés pontos dátumát csak ez év végén a kivitelezői szerződések megkötése után lehet meghatározni.

Munkálatok a Szabadság hídon

A Szabadság híd felújításának éjszakai munkáit lakossági bejelentés alapján leállította a rendőrség, mert kiderült, hogy a kivitelezőnek nincs éjszakai munkára engedélye. A cég később kapott ugyan engedélyt, de csak korlátozottat, így a munka elhúzódhat és a hidat is később fogják átadni a tervezett májusi időpontnál.

A főpolgármester a BRFK és a Főpolgármesteri Hivatal közlekedési ügyosztálya között kialakult sajtópárbajra utalva leszögezte: a főváros nem keres felelősöket, és nem hibáztatja a rendőrséget a "forgalmi helyzetben kialakult állapotokért".

Számos nagyberuházás zajlik párhuzamosan a városban, arra, hogy ezek időlegesen komoly torlódásokat, közlekedési nehézségeket okoznak - mint levelében a főpolgármester írja - a Városháza előre tájékoztatta a budapestieket, megértésüket és türelmüket kérve.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?