Judit
2 °C
7 °C

Még később adják át a Szabadság hidat

2008.09.04. 19:41
Egyszer már kitolták a Szabadság híd átadásának időpontját, most újabb csúszást szenved a projekt, mert a munkások hétvégén nem dolgozhatnak.

Akár további 1-2 hónappal is csúszhat a Szabadság-híd átadása - adta hírül a Tv2 híradója. A hidat 2007 tavaszán zárták le, azóta tart a felújítás. A terv az volt, hogy 2008 októberében adják vissza a forgalomnak a hidat, ám azóta már módosítottak az átadási dátumon. Az ígéretek szerint a gyalogosok december 20-án, az autósok pedig jövő májusban vehetnék ismét birtokba a Szabadság-hidat. Ez a határidő azonban ismét megkérdőjeleződött.

Vasárnap a rendőrség leállíttatta a munkát azt követően, hogy környékbeli lakók panaszkodtak az éjszakai zajra. Kiderült, az építőknek nem volt engedélye a hétvégi és az éjszakai munkálatokra. A projektvezető azt válaszolta a Tv2 kérdésére, nem tudták, hogy ezekre is engedély kell.

Az építők hétfőn aztán engedélyért folyamodtak, ám csak részben kaptak: a hétköznap éjszakai munkákat engedélyezte a hatóság, ám hétvégén egyáltalán nem dolgozhatnak a hídfelújítók. A projekt vezetője úgy vélte, mivel eddig is feszes volt - az egyszer már csúszást szenvedett - ütemterv, ezért így heteket, de akár 1-2 hónapot tovább csúszhat a híd átadása.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?