Árpád
-2 °C
4 °C

Tarlós vereség esetén békejobbot nyújtana

2006.09.28. 21:15
Tarlós István hazaküldené a Kossuth téri tüntetőket, híveit arra kérte, bármilyen eredménye is lesz a vasárnapi választásnak, fogadják el. Ha nyernek örüljenek, mert hozzákezdenek programja megvalósításához, ha veszítenek, békejobbot nyújtanak a győztesnek, és együttműködést kínálnak. A Fidesz által támogatott független főpolgármesterjelölt kampányzáróján kulturális programokkal, borkóstolóval, túróscsuszával és tortával búcsuzott el Óbudától, Békásmegyer főterén.

A mai féligazságokkal teli közéletben áthallásos dallal hangolta Tarlós István Fidesz által támogatott független főpolgármesterjelölt kampányzáróját a Dolly Roll együttes: "Te vagy, akire vágyom, hazudni sem szeretek, ami a szívemen a számon, Te vagy akit keresek" - énekelte Dolly asszonyság.

Túroscsúsza, bor

Bár a program szerint fél hétkor következett volna Tarlós, már hat után tíz perccel bejelentették, hogy mindjárt érkezik. Miközben a közönség Tarlóst várta az egyik sátornál, a "Jöjjön ki Óbudára, egy jó túroscsuszára" kezdetű sláger jegyében túroscsuszával, egy másik asztalnál borkóstolóval várták az úri közönséget. Egy kampánycsapattag azért még befért Tarlós elé, ő azzal keltett lelkesedést, hogy megfogalmazta a legfontosabbat: Budapest jobb főpolgármestert érdemel, mint Demszky, nem mást, mint Tarlóst.

Klikk a képre!
Klikk a képre!

"Most pedig következik Tarlóóóós István, Budapest 2006 és 2010 közötti főpolgármestere" - konferáltra fel végül Balázs Péter az aspiránst, aki kéttucatnyi segítőjével érkezett a színpadra, és mindenkinek köszönt szépen mindent.

Gerincút, panelprogram, új Duna híd

Elismételte legfontosabb ígéreteit, vagyishogy Csepelnek gerincút kell, be kell a következő ciklusban fejezni a metróberuházást, át kell vezetni az 1-es villamost a Lágymányosi hídon, meg kell építeni az aqincumi Duna-hídat, illetve fel kell építeni a római parti gátat. De arra is nagy hangsúlyt helyezett, hogy nem szabad felelötlenül ígérgetni, csak azokat a beruházásokat kell forszírozni, amire pénz van. Például hatékonyabb panelprogramot szorgalmazott a gáztárolókra szánt 1000 milliárd forint felét például nyílászárók beszerzésére, illetve energiatakarékosságra költené.

Klikk a képre!
Klikk a képre!

"Béke, rend, együttműködés, törvényesség" - fogalmazta meg legfontosabb céljait Tarlós, aki ennek jegyében azt kérte a Kossuth téri tüntetőktől, ha változást akarnak Budapest élén, még csütörtökön este térjenek haza. Arra buzdította hallgatóságát, akármilyen eredmény is születik, fogadják el.

Az eredményt el kell fogadni

"Ha győzünk örülni fogunk, és hozzálátunk programunk megvalósításához, ha veszítünk, békejobbot nyújtunk a győzteseknek, és együttműködést ajánlunk" - beszélt középre Tarlós István, aki azt ígérte, bár búcsúzik Óbuda közéletétől, élete végéig ott lakik majd. Óbuda példáját hangoztatva - ahol mindig is volt liberális, szocialista és konzervatív alpolgármester is - az együttműködés fontosságát hangoztatta, kérve az SZDSZ-t, vegyen részt a város vezetésében, ne pedig gyűlölködjék.

Elmondása szerint első kampánygyűlése is a Csobánka téren volt, és az utolsót is oda szervezte. Tarlós kampányzáróját megtámogatta Dercze Tamás, Újpest polgármestere is, akit alig akartak szóhoz juttatni a rajongók. Ők ugyanis Tarlóst hallgatták volna tovább, a főpolgármester-jelölt csitítása nyomán Dercze végül elmondhatta, hogy nagyon szurkol Tarlósnak.

A kampányzáró szavak után már igazán csak a mulatásra kellett koncentrálnia a nagyérdeműnek. Róluk az egyételműen Tarlós-párti Budapest Cigányzenekar gondokodott például. A túroscsuszáért és a borokért fegyelmezetten sorbanálló közönség csak az ünnepi tortán veszett össze. A segítők ugyanis nem tudták olyan gyorsan hordani az édességet, mint ahogy a tömegnek arra igénye lett volna. A rendezvény távozásunk után tűzijátékkal zárult.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?