Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

A fix tarifáért demonstráltak a fővárosi taxisok

2005.05.24. 15:09
Budapesti taxisok tüntettek kedden azért, hogy a Fővárosi Közgyűlés május 26-án tűzze napirendre a szavazást a fix tarifáról. A demonstrálók szerint a piac szabályozatlansága miatt Magyarország turisztikai feketelistára kerülhet.
A fix tarifa bevezetéséért demonstrált 100 fővárosi taxis kedden Budapesten, tiltakozásuk jeléül 14 órakor konvojban vonultak át a Felvonulási térről a Főpolgármesteri Hivatal, majd a Gazdasági Versenyhivatal elé.

Bakucz József, a demonstráció egyik szervezőjének, a Taxi-gépkocsivezetők Független Szakszervezetének elnöke az MTI-nek elmondta: a Főpolgármesteri Hivatalnál petíciót adtak át, amelyet Tiba Zsolt főjegyzőnek címeztek. Ebben arra kérik, szakmai tekintélyét vesse latba azért, hogy május 26-án a fix tarifáról a közgyűlésben szavazzanak.

A petíciójukban felhívják a figyelmet arra is, hamarosan kezdődik az idegenforgalmi szezon, és félő, hogy a budapesti taxit szabályozatlansága és kiszámíthatatlansága miatt ismét feketelistára teszik az interneten a legtöbb turistát Magyarországra küldő országok. Az elnök utalt az elmúlt években nagy visszhangot kiváltott 20-50 ezer forintos taxiszámlákra.