Ödön
1 °C
11 °C

Este 11-ig lenne fizető parkolás Terézvárosban

2008.09.24. 15:37
Terézváros önkormányzata este 11 óráig tolná ki a fizető parkolási időszakot a kerület egy részében és a parkolási díjak emelését is kérte a fővárosi közgyűléstől, mondta Bajor Zoltán alpolgármester szerdán.

A képviselő-testület döntése értelmében kérték a fővárosi önkormányzatot, hogy változtassák meg a parkolási rendeletet úgy, hogy lehetővé váljon a fizetős parkolási időszak este 11 óráig való kitolása a Teréz körút, a Bajcsy-Zsilinszky út és a Király utca által határolt területen.

A tájékoztatás szerint a parkolási idő kitolása mellett kérték a tarifák emelését is; a jelenleginél egy kategóriával feljebb lévő díjzónába kérik a terület átsorolását.

Bajor Zoltán a döntést azzal indokolta, hogy a területen parkoló autókat a parkolóházakba próbálják bekényszeríteni úgy, hogy olcsóbbá teszik a parkolóházakban történő parkírozást. E mellett az egyébként ingyenesen parkoló helyi lakosok is panaszkodtak a sok autó miatt.

Az ügy szerepel a fővárosi közgyűlés csütörtöki napirendjén. A kerület és a főváros között folyó egyeztetések miatt az alpolgármester nem tudott nyilatkozni arról, hogy elfogadja-e a közgyűlés a díjemelésről, és a parkolási idő kitolásáról szóló javaslatukat.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?