Valér
2 °C
8 °C

Megszüntetik a terézvárosi utcazárt

2005.09.07. 11:24
Információink szerint csütörtökön reggel elbontják az Operaház mellett a Dalszínház utcában önkényesen kialakított kerítést.

Homályos körülmények között kerített el 100 négyzetméternyi közterületet egy vállalkozó Budapest belvárosában. Az önkormányzati engedély hiányában lekerített terület felszabadítását Verók István polgármester kezdeményezte.

Kávézónak kellett a hely


Mihályfi László főépítész megerősítette információnkat. A főépítész szerint Deák Erzsébet jegyző és a Verók István polgármester kedden egyezetett a vállalkozóval, és megállapodtak, hogy csütörtökön reggel lebontják a tüskéket.

Vasárnap az Index megírta, hogy az Operánál egy kávézó üzemeltetője az önkormányzat egyik alpolgármesterének tudtával, de önkormányzati engedély hiányában, elkerítette a Dalszínház utca kétharmadát. Az alpolgármester szerint egyszer majd átalakítják az Operaház környékét, és a vállalkozó ennek a tervnek egyik részeként kerítette el a forgalom elől a területet, ahova egy kávézó teraszát tervezte.

Mihályfi szerint a bontással a "skandallum végére pont kerül". A területet várhatóan 2006 tavaszán kezdik átalakítani sétálóutcává, ahol a főépítész szerint, engedéllyel már bárki betelepülhet.

15%

Náray Tamás Zarah

4999 Ft
4250 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft