Szilvia
5 °C
16 °C

Demszky vállalja a tévévitát kihívóival

2006.09.06. 09:32
A főpolgármester két televíziós vitára is készül. Demszky Gábor úgy véli, aki Katona Kálmánra szavaz, az Tarlós Istvánra szavaz.

Demszky Gábor főpolgármester két televíziós vitára, a listavezetők és a főpolgármester-jelöltek vitájára készül az önkormányzati választás kampányában - az SZDSZ és az MSZP által támogatott politikus erről a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában beszélt szerdán.

Demszky Gábor arra reagálva, hogy kedden Tarlós István, a Fidesz által is támogatott független főpolgármester-jelölt nyilvános televíziós vitára hívta ki, azt mondta: két tévévitára, a listavezetők és a főpolgármester-jelöltek vitájára készül.


Fotó: Barakonyi Szabolcs

Mint mondta, bár Tarlós István kettesben vitázna, ő inkább azon a véleményen van, hogy minden pártnak, amely állít listát és főpolgármester-jelöltet, meg kell adni a lehetőséget, hogy televízióban ismertesse programját.

Demszky Gábor szerint Tarlós István menekül a listavezetők vitája elől, mert akkor fel kellene vállalnia, hogy a Fidesz jelöltje és támogatja a Jobbik is.

Tarlós sajtóközleményt írt
A Fidesz által támogatott főpolgármester-jelölt levelében azt állítja, hogy bár ő több mint egy hónapja "szólongatja fel Demszky Gábor főpolgármester Urat, hogy nyilvánosan szíveskedjék velem szakmai vitát folytatni Budapestről", a "főpolgármester Úr egyelőre kisiklik a felkérés elől, mint az angolna". Tarlós szerint a mostani, kollektív vitáról szóló javaslat arra szolgál, hogy Demszky "elbújhasson a logikusan teljesen esélytelen jelöltek háta mögé". A független jelölt ugyanakkor nem ellenezné "a listavezetők vitáját, mert azon a pendliző baloldali törpepárt, az MDF mellett, részt vehetne Molnár Gyula polgármester Úr, az MSZP listavezetője is. Ám ennek, csak akkor van értelme, ha Demszky Gábor beleegyezik utána, egy Demszky-Tarlós vitába is."

A főpolgármester az önkormányzati választások fővárosi esélyeit latolgatva arra hívta fel a választók figyelmét, ha Katona Kálmán MDF-es jelöltre szavaznak, akkor ezzel Tarlós Istvánt támogatják. Demszky Gábor szerint "rendkívül előnytelen lenne", ha az MDF megerősödne a fővárosban. Nem kell harmadik partner az SZDSZ és az MSZP koalíciójában - jegyezte meg.

Katona Kálmán a kampánycsend előtti estére időzítené a jelöltek közötti televíziós mérkőzést. "Az érdeklődés azt kívánja, hogy tájékoztassuk a választókat a programjainkról minél alaposabban. Ennek egy utolsó állomásaként szeptember 29-én az a javaslatom, hogy legyen a televízióban egy főpolgármesteri vita és az a kérésem a jelölttársaimhoz, hogy együtt forduljunk a Magyar Televízióhoz és kérjük ezt a lehetőséget" - mondta Katona Kálmán hozzátéve, hogy szerdán faxon jutatta el erről szóló levelét a főpolgármester-jelöltekhez. Az MDF-es politikus elképzelései szerint egy-másfélórás vitát rendeznének moderátorral a közszolgálati televízióban, hasonlóan az országgyűlési választásokat megelőző kampányműsorokhoz.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?