Nem tüntethetnek Bush ellen a Parlament előtt

2006.06.16. 21:34
Nem engedélyezte a rendőrség a Civilek a Békéért mozgalom Kossuth térre tervezett tüntetését az Amerikai Egyesült Államok elnöke ellen - jelenti a Havaria Press. A szervezet a Szabadság téren tartja meg a demonstrációt.

Biztonsági okra hivatkozva nem engedélyezte a Budapesti Rendőrfőkapitányság a Civilek a Békéért mozgalom Kossuth téri tüntetését a Budapestre látogató George Bush, amerikai elnök ellen.

A hírügynökség információi szerint a Parlament környéke Bush látogatásának idején kiemelten védett terület lesz. Az ellenszenvtüntetést a szervezők a Szabadság téren tartják meg, ezt a helyszínt a rendőrség tudomásul vette.

Az amerikai elnök magyarországi látogatásának napjára tervezett tiltakozó demonstráció résztvevői békés tüntetéssel akarják kifejezni tiltakozásukat az Egyesült Államok háborús politikája, Irak és Afganisztán megszállása, a foglyok megkínzása ellen. A szervezet elítéli az USA-t az emberi jogok lábbal tiprása, a demokratikus szabadságjogok sorozatos megsértése és a természeti környezet tönkretétele miatt is. A szervezet személyesen Bush személye ellen is tiltakozik, akit a neoliberális globalizáció legfőbb megszemélyesítőjének tart.

A tüntetést Budapesten, a Szabadság téren tartják, június 22-én 16 órától. Ugyancsak ott és akkor, s ugyanazon céllal tartja demonstrációját a Magyar Kommunista Munkáspárt és a Baloldali Front is.  • Hírek
  • Személyi kölcsön