Magyarországra villámlátogat Bush

2006.06.08. 15:33
Június 22-én Budapestre jön az amerikai elnök. George W. Bush 1956 emléke előtt tiszteleg, és tárgyal majd Sólyom Lászlóval és Gyurcsány Ferenccel is.

Sólyom László köztársasági elnök és Gyurcsány Ferenc miniszterelnök meghívására 2006. június 22-én egynapos hivatalos látogatást tesz Budapesten George W. Bush amerikai elnök.

Tisztelgés 1956 emléke előtt

A Fehér Ház bejelentése szerint a hivatalos látogatáson az amerikai elnök "Magyarország történelmi áldozatára, a szabadság nevében tett áldozatra emlékezik majd 1956 évfordulóján, de az elnök tárgyal majd transz-atlanti és kétoldalú témákról is. "Bush elnök, aki az osztrák EU-elnökség által rendezett bécsi EU-USA csúcsról érkezik Magyarországra, nagy várakozással tekint a megbeszélések elé" - közölte az Indexszel a köztársasági elnök sajtóirodája.

Magyarország szoros szövetséges

A Fehér Ház közleménye szerint az elnök kiemeli majd azokat a tanulságokat, tapasztalatokat, amelyeket Magyarország szerzett az önkényuralomtól a szabadpiaci demokráciába való átmenet során.

A washingtoni közlemény hangsúlyozza: Magyarország a NATO szoros szövetségese, elkötelezett a terror elleni háborúban, és megosztja tapasztalatait a kibontakozó demokráciákkal.

Magyarország fontos hozzájárulást tett a Fehér Ház szerint a demokrácia és a stabilitás támogatásában a Balkánon, Afganisztánban és Irakban.  • Bérelnék
  • Bankszámla