Árpád
-2 °C
3 °C

Kártalanítást fizetnek a Citadella 4-U-nak

2002.08.14. 16:28
A korábbi információkkal ellentétben mégis sikerült alkut kötnie a Multimedia Concerts Kft-nek az illegálisan panorámateraszt építő Citadellát működtető kft-vel. A kezdeti 20 millió forintról 10 millióra csökkentette kártérítési követeléseit a Citadella 4-U Kft. és erről már megállapodás is született.
A tűzijátékot szervező Multimedia Concerts Kft. ki kell fizesse a Citadella működtetőjének az "elmaradt üzleti hasznáért" követelt 20 millió forintot - nyilatkozta még délben Hegedűs László az Indexnek. A tűzijáték petárdáit két év kihagyás után újra a Citadelláról lövik ki, ahol időközben illegális panorámateraszt épített a Citadella 4-U Kft. A cég Szent István napján nem nyithatja ki a kávézót, az ott működő múzeum pedig öt napig lesz zárva.

Bár vitatják a kártérítés jogosságát, sikerült megállapodniuk

A Miniszterelnöki Hivatal hétfőn éles hangú közleményben ítélte el a Citadella üzemeltetőjének magatartását, kedden azonban felhatalmazta a tűzijáték szervezőjét a megegyezésre. Hegedűs László, a Multimedia Concerts Kft. ügyvezetője kedden még azt valószinűsítette, hogy sikerül lealkudnia a követelt összegből, szerdán azonban Hegedűs azt mondta az MTI-nek, hogy kényszerhelyzetbe kerültek, és bár vitatják a húszmillió forint jogosságát, kénytelenek fizetni.

Ezt követően szerdán délután a Citadella 4-U Kft. közleményben tudatta, hogy megállapodást írt alá az augusztus 20-i tűzijátékot szervező céggel. Az illegálisan panorámateraszt építő cég tudatta: jelentős mértékben - húszmillióról tízmillió forintra - mérsékelte a Multimedia Concerts Kft.-vel szemben támasztott kártérítési igényét, valamint vállalta, hogy térítésmentesen biztosítja számára a közművek használatát.

Az összeget Hegedűs korábbi nyilatkozata szerint abból a megtakarításból tudják kifizetni, ami az árvízi helyzet miatt állt elő: az alsó rakparton nem lesznek nézők, és megspórolhatják a hangosítási költséget.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?