Tekla
8 °C
20 °C

Kártalanítást fizetnek a Citadella 4-U-nak

2002.08.14. 16:28
A korábbi információkkal ellentétben mégis sikerült alkut kötnie a Multimedia Concerts Kft-nek az illegálisan panorámateraszt építő Citadellát működtető kft-vel. A kezdeti 20 millió forintról 10 millióra csökkentette kártérítési követeléseit a Citadella 4-U Kft. és erről már megállapodás is született.
A tűzijátékot szervező Multimedia Concerts Kft. ki kell fizesse a Citadella működtetőjének az "elmaradt üzleti hasznáért" követelt 20 millió forintot - nyilatkozta még délben Hegedűs László az Indexnek. A tűzijáték petárdáit két év kihagyás után újra a Citadelláról lövik ki, ahol időközben illegális panorámateraszt épített a Citadella 4-U Kft. A cég Szent István napján nem nyithatja ki a kávézót, az ott működő múzeum pedig öt napig lesz zárva.

Bár vitatják a kártérítés jogosságát, sikerült megállapodniuk

A Miniszterelnöki Hivatal hétfőn éles hangú közleményben ítélte el a Citadella üzemeltetőjének magatartását, kedden azonban felhatalmazta a tűzijáték szervezőjét a megegyezésre. Hegedűs László, a Multimedia Concerts Kft. ügyvezetője kedden még azt valószinűsítette, hogy sikerül lealkudnia a követelt összegből, szerdán azonban Hegedűs azt mondta az MTI-nek, hogy kényszerhelyzetbe kerültek, és bár vitatják a húszmillió forint jogosságát, kénytelenek fizetni.

Ezt követően szerdán délután a Citadella 4-U Kft. közleményben tudatta, hogy megállapodást írt alá az augusztus 20-i tűzijátékot szervező céggel. Az illegálisan panorámateraszt építő cég tudatta: jelentős mértékben - húszmillióról tízmillió forintra - mérsékelte a Multimedia Concerts Kft.-vel szemben támasztott kártérítési igényét, valamint vállalta, hogy térítésmentesen biztosítja számára a közművek használatát.

Az összeget Hegedűs korábbi nyilatkozata szerint abból a megtakarításból tudják kifizetni, ami az árvízi helyzet miatt állt elő: az alsó rakparton nem lesznek nézők, és megspórolhatják a hangosítási költséget.