Szilvia
5 °C
16 °C

Csurka aláírást gyűjt a Népszava ellen

2002.01.11. 17:18
Magyarellenességgel vádol több magyar lapot Csurka István, a MIÉP elnöke. A Népszavát "balliberális napilapnak" nevezte, és közölte: aláírást gyűjt a "magyarellenes" lapok ellen. Csurkát az a pénteki Népszava cikk háborította fel ennyire, melyben az szerepel, hogy "egy szlovák család vehette át elsőnek magyar igazolványait". Az érintett család tagja - miután telefonon fenyegetést kaptak - azt kérték, hagyják őket békén, mindenki szálljon le az ügyről.
A Magyar Igazság és Élet Pártja aláírásgyűjtést kezdeményez a Népszava és más lapok magyarellenességével szemben, és felszólítja a Magyar Újságírók Országos Szövetségét, hogy ítélje el a Népszavát - közölte Csurka István pénteki rendkívüli sajtótájékoztatóján, Budapesten.

A magyar az magyar

A MIÉP elnöke szerint a Népszava című "balliberális napilap" pénteki számában az egész nemzetet sértő hamis közlést engedett meg magának, amikor első oldalán azt írta: szlovák házaspár kapta az első magyarigazolványt. - Ez a közlés hamis, a házaspár magyar, gyermekei is azok, a Népszava mégis szlováknak minősíti őket, szembehelyezkedve az egész magyarság meggyőződésével, amely szerint a Kárpát-medencében magyarok élnek többmilliónyian más államok polgáraiként - fogalmazott Csurka István.

Csurka: provokál, rombol, sért, aljas

A MIÉP elnöke hangsúlyozta: a Népszava címoldala provokáció, mégpedig nemcsak kormányellenes, hanem az egész magyarság által egyetemlegesen vallott nemzetfelfogással szemben áll. Csurka István úgy véli: a romboló, sértő, aljas indítékú, elfogadhatatlan provokáció határozott visszautasítást érdemel.

Elmondta azt is, hogy az aláírásgyűjtési íven, amely a Magyar Fórumban és a MIÉP szervezeteinél fog megjelenni, többek között az szerepel, hogy a Népszava szerkesztői feleljenek magyarellenességükért.

Ismeretlenek fenyegették az első magyarigazolvány-tulajdonost

Takács Róbert, az első szlovákiai magyarigazolvány-tulajdonos semmiképpen sem kívánja a sajtó számára taglalni annak részleteit, hogy miután csütörtökön Budapesten családjával együtt átvette az első magyarigazolványt, pénteken egy ismeretlen személy telefonon megfenyegette őt.

A Pozsonyhoz közeli Szencen élő Takács Róbert annyit mondott: mélységesen felzaklatta őt, hogy valaki névtelenül fenyegetőzött.

Hogy mit mondott az ismeretlen telefonáló, azt Takács nem kívánta részletezni, azt viszont nyomatékosan kérte, hogy ha már e megdöbbentő fenyegetés híre kiszivárgott, akkor mindenképpen elvárja: az újságírók tartsák tiszteletben akaratát, tehát ne telefonáljanak, ne zaklassák a családját, semmilyen nyilatkozatára ne számítsanak. Telefonját kikapcsolta, senkivel sem óhajt beszélni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?