Csurka aláírást gyűjt a Népszava ellen

2002.01.11. 17:18
Magyarellenességgel vádol több magyar lapot Csurka István, a MIÉP elnöke. A Népszavát "balliberális napilapnak" nevezte, és közölte: aláírást gyűjt a "magyarellenes" lapok ellen. Csurkát az a pénteki Népszava cikk háborította fel ennyire, melyben az szerepel, hogy "egy szlovák család vehette át elsőnek magyar igazolványait". Az érintett család tagja - miután telefonon fenyegetést kaptak - azt kérték, hagyják őket békén, mindenki szálljon le az ügyről.
A Magyar Igazság és Élet Pártja aláírásgyűjtést kezdeményez a Népszava és más lapok magyarellenességével szemben, és felszólítja a Magyar Újságírók Országos Szövetségét, hogy ítélje el a Népszavát - közölte Csurka István pénteki rendkívüli sajtótájékoztatóján, Budapesten.

A magyar az magyar

A MIÉP elnöke szerint a Népszava című "balliberális napilap" pénteki számában az egész nemzetet sértő hamis közlést engedett meg magának, amikor első oldalán azt írta: szlovák házaspár kapta az első magyarigazolványt. - Ez a közlés hamis, a házaspár magyar, gyermekei is azok, a Népszava mégis szlováknak minősíti őket, szembehelyezkedve az egész magyarság meggyőződésével, amely szerint a Kárpát-medencében magyarok élnek többmilliónyian más államok polgáraiként - fogalmazott Csurka István.

Csurka: provokál, rombol, sért, aljas

A MIÉP elnöke hangsúlyozta: a Népszava címoldala provokáció, mégpedig nemcsak kormányellenes, hanem az egész magyarság által egyetemlegesen vallott nemzetfelfogással szemben áll. Csurka István úgy véli: a romboló, sértő, aljas indítékú, elfogadhatatlan provokáció határozott visszautasítást érdemel.

Elmondta azt is, hogy az aláírásgyűjtési íven, amely a Magyar Fórumban és a MIÉP szervezeteinél fog megjelenni, többek között az szerepel, hogy a Népszava szerkesztői feleljenek magyarellenességükért.

Ismeretlenek fenyegették az első magyarigazolvány-tulajdonost

Takács Róbert, az első szlovákiai magyarigazolvány-tulajdonos semmiképpen sem kívánja a sajtó számára taglalni annak részleteit, hogy miután csütörtökön Budapesten családjával együtt átvette az első magyarigazolványt, pénteken egy ismeretlen személy telefonon megfenyegette őt.

A Pozsonyhoz közeli Szencen élő Takács Róbert annyit mondott: mélységesen felzaklatta őt, hogy valaki névtelenül fenyegetőzött.

Hogy mit mondott az ismeretlen telefonáló, azt Takács nem kívánta részletezni, azt viszont nyomatékosan kérte, hogy ha már e megdöbbentő fenyegetés híre kiszivárgott, akkor mindenképpen elvárja: az újságírók tartsák tiszteletben akaratát, tehát ne telefonáljanak, ne zaklassák a családját, semmilyen nyilatkozatára ne számítsanak. Telefonját kikapcsolta, senkivel sem óhajt beszélni.  • Hírek
  • Megtakarítás