Beáta, Izolda, Lea
-4 °C
4 °C

Soron kívül nyilatkozik vagyonáról Demszky

2004.08.05. 07:31
Eltérés van Demszky Gábor vagyonnyilatkozatában foglaltak és a földhivatali dokumentumok között, ezért a főpolgármester soron kívül nyilatkozik vagyoni helyzetéről. Demszky Gábornak - vagyonnyilatkozata alapján - összesen négy ingatlana van.
Soron kívül nyilatkozik vagyoni helyzetéről Demszky Gábor, valamint jövő január helyett még ebben a hónapban közzéteszi idei vagyonnyilatkozatát, tudta meg a Népszabadság Czuk Dórától, a Főpolgármesteri Hivatal sajtófőnökétől.

A főpolgármester azután jutott erre az elhatározásra, hogy a Blikk, illetve a Magyar Nemzet közölte, eltérés van a vagyonnyilatkozatában foglaltak és a földhivatali dokumentumok között.

A bevallás szerint Demszky kizárólagos tulajdonában van ugyanis egy 52 négyzetméteres, budakeszi ingatlan, amely azonban a földhivatali nyilvántartás szerint 91 négyzetméteres.

A Népszabadság úgy tudja, hogy a földhivatali bejegyzésnél mindössze adminisztrációs hiba történt, és két, egymás melletti lakását egyként jegyezték be. Demszky Gábornak - vagyonnyilatkozata alapján - összesen négy ingatlana van. Vagyonának része a sok vitát kiváltott horvátországi nyaraló is.