Hárommilliós bánatpénz Draskovicsnak

2005.04.25. 07:34
Több mint 3 millió forintot kap távozásakor Draskovics Tibor. A Blikk információi szerint ennyi juttatás és nem végkielégítés illeti meg a leváltott pénzügyminisztert 15 hónapnyi munkája után.
Bruttó 3,3 millió forint bánatpénzzel távozhat hétfőn a Pénzügyminisztérium éléről Draskovics Tibor - derítette ki a Blikk.

A tárcavezető a törvény előírásai alapján nem végkielégítés, hanem juttatás címén jut hozzá a háromhavi fizetésének megfelelő összeghez, mert csak 15 hónapig ült bársonyszékében.

A Blikk úgy tudja, hogy Draskovics máris kapott egy állásajánlatot, a Magyar Villamos Művek Rt. igazgatóságába javasolja őt az ÁPV Rt. A közel 100 százalékos állami tulajdonban lévő cég jövő heti közgyűlésén dönt Draskovics tagságáról, de egyes hírek szerint az expénzügyminiszter esélyes a villamos művek igazgatóságának elnöki posztjára is.

Oravecz Péter, az ÁPV Rt. kommunikációs igazgatója ezzel kapcsolatban leszögezte: az elnököt az MVM Rt. igazgatósága választja meg, személyére nem a privatizációs társaság tesz javaslatot.  • Hírek
  • Személyi kölcsön