Gusztáv
-4 °C
1 °C

Orbán viccesen értékeli az évet

2004.02.10. 07:47
Idén először nem a Vigadóban, hanem az ELTE lágymányosi konferencia-központjában értékeli az évet Orbán Viktor volt miniszterelnök. Az egykori kormányfő a beszédét maga írja, közben napokra bezárkózik, az aforizmákat egy éven át gyűjti - írja a Magyar Hírlap.
Orbán Viktor idei, negyven percesre tervezett országértékelő beszédének fő motívuma az uniós csatlakozás lesz - értesült a Magyar Hírlap. A lap megjegyzi: a volt kormányfő a kormányt és az elmúlt év belpolitikai eseményeit az uniós belépésünk szempontjából értékeli.

Az idei felszólalás tartalmaz majd humoros elemeket, például a Rudas fürdőből ellesett anekdotákat. A Magyar Hírlap szerint Orbán egész évben gyűjti az aforizmákat és az idézeteket, amelyeket az évértékelő beszédében szokott elsütni. A beszédeket az egykori miniszterelnök maga írja, az esemény előtt néhány nappal bezárkózik jegyzeteivel a szobájába. Ezért hétfőn elmaradt a Fidesz vezetőinek hétindító értekezlete is.

Orbán Viktor 1999-től tart országértékelő beszédeket. Idén először a Vigadó helyett az ELTE lágymányosi konferencia-központjában áll mikrofon elé, az eseményt a Polgári Magyarországért Egyesület szervezi.