Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

Gyurcsány milliárdos projektekkel indítja a parlamentet

2005.02.14. 10:19
Konfrontáció nélkül, konzervatív és liberális témákkal dúsított szociáldemokrata irányú évértékelésre készül Gyurcsány Ferenc. A parlament hétfőn megkezdi tavaszi ülésszakát.
Gyurcsány Ferenc kormányfő első ízben évértékelő, évkezdő beszédet mond ma a parlamentben kora délután. Gyurcsány kormányzásának első félévéről is számot ad.

Orbán szerdán értékel
Orbán Viktor, a Fidesz elnöke szerdán a Körcsarnokban tartja évértékelő beszédét. A már hagyományosnak számító eseményt a volt kormányfő országjáró évértékelő-beszélgetései vezették fel, amelyeken a falusiak gondjaival,a nők helyetével és a munkásság helyzetével foglalkozott. Bővebben > > >
A kormányfő beszédét a versenyképesség, az Orbán Viktor által javasolt biztonság szó helyett - a kiszámíthatóság, igazságosság hármas jelszavára építi fel. A részben a kormányüléseken a miniszterek által javasolt és elvégzendő projektek alapján összeállított és részben rögtönzött beszéd maximum háromnegyed óra hosszúságú lesz. Az Index onlájn közvetíti a parlamenti eseményt.

Gyurcsány azt ígérte, hogy a beszéd stílusa nélkülözni fogja a konfrontatív elemeket, és új politikai kurzus, új szociáldemokrata irány megteremtését célozza, amelybe beemelik a hagyományos konzervatív és a liberális témákat is.

Az évértékelő beszédeket Orbán Viktor kormányfő vezette be 1999-ben. A fideszes politikus állandó helyszíne a Vigadó, ezen változtatva Medgyessy Péter kormányfő a parlamentben mondott beszédet 2003-ban, és 2004-ben is. A tavalyi miniszterelnöki évértékelést Medgyessy arra használta fel, hogy magához ragadva a politikai kezdeményezést, három közjogi javaslattal rukkoljon elő. Medgyessy tavalyi indítványában az államfő közvetlen megválasztása, a kisebb parlament és közös EP-lista szerepelt.

15%

Náray Tamás Zarah

4999 Ft
4250 Ft
15%

Jo Nesbo Szomjúság

3980 Ft
3383 Ft