Auguszta
-4 °C
2 °C

Kizártak hat politikust a kisgazda frakcióból

2001.09.19. 22:32
Rendkívüli frakcióülésén a kisgazda képviselőcsoport kizárta soraiból Gyimóthy Gézát, Torgyán Józsefné Cseh Máriát, Czoma Kálmánt, Pallag Lászlót, Zsikla Győzőt és Atyánszky Györgyöt. A kisgazdák szerdán arról is döntöttek, hogy visszaveszik soraik közé Csúcs Lászlót és szintén tagjalehet a képviselő-csoportnak Cseh Sándor független honatya is.
Valószínűleg lemondhat parlamenti alelnöki posztjáról Gyimóthy Géza ugyanis az FKGP frakció rendkívüli szerda esti ülésén úgy döntöttek a kisgazdák, hogy nem kívánatos személy a képviselőcsoportban, valamint kezdeményezték leváltását is. Az ad hoc tanácskozás este hét órakor kezdődött és gyorsan, alig egy óra alatt véget is ért. A kisgazdák főtitkára azért köszönhet el alelnöki székétől, mert a kisgazda képviselő-csoportnak kell jelölnie egy politikust erre a tisztségre. Értesüléseink szerint a frakció Bánk Attilát szeretné Gyimóthy utódául.

Csúcs László
A kisgazdák ma arról is döntöttek, hogy Gyimóthyhoz hasonlóan nem kívánatos személy Torgyán Józsefné Cseh Mária, Czoma Kálmánt, Pallag László, Zsikla Győző és Atyánszky Györgyy, akik mai napig hűen kitartanak Torgyán József pártelnök mellett.

A tavasszal kilépett kisgazdák közül azonban csak Csúcs Lászlót akarják viszontlátni a frakcióban a politikusok, visszavételéről szintén szerda este hoztak határozatot. Cseh Sándort, a Kisgazda Szövetség vezetőjét szintén szívesen látnák a honatyák az FKGP-frakcióban, ezért a már több hónapja függetlenek között helyet foglaló Cseh jövő héttől már a kisgazdák padsoraiban ülhet.

Az Index úgy tudja, hogy a 38 frakciótagból nem mindenki - alig több mint 20 -an - kapott meghívót a rendkívüli tanácskozásra. Ennek következményeként holnap rendkívüli elnökségi ülést tart a Torgyán József vezette FKGP elnökség.