Zelma, Rajmund
-4 °C
3 °C

Friderikusz lekerülhet az m1-ről

2003.06.17. 12:29
Az Index információi szerint az MTV vezetése nem kívánja meghosszabbítani Friderikusz Sándor egyetlen műsorának szerződését sem. A közel háromszázmillióért gyártott vetélkedőket a héten már leváltotta a Borostyán című olasz sorozat, a hírek szerint a ma már belső gyártásban készülő Szólás szabadsága sem lesz hosszú életű. Az MTV kuratóriuma csütörtökön kérdezi majd a tévé illetékeseit, hogy a Hét helyett jelentkező Friderikusz-műsor beváltotta-e a hozzáfűzött reményeket.
Az április közepén indult Friderikusz - A szólás szabadsága már a hetedik adás után, az eredeti szerződés felbontásával belső gyártásba került. Az MTV illetékesei azért döntöttek az eredeti gyártó, a Krecz Tibor vezette View Produkciós Kft. négy hónapra szóló megbízatásának megszakítása mellett, mert a számos politikai kritikát, sőt bojkottot kiváltó műsort nem tudta hozni a Friderikusz által vállalt nézettséget.

Betöltötte-e a szerepét?

Az Index információi szerint a közszolgálati televízió vezetése az eredetileg adásonként 13 milliós keretből készülő vasárnapi politikai magazint az előállításában történt változások ellenére sem kívánja sokáig képernyőn tartani. Úgy tudjuk, az MTV azért kíván megszabadulni a harmincéves Hetet leváltó műsortól, mert nem lát esélyt a nézőszám emelkedésére, és a visszajelzések sem a produkció folytatása mellett szólnak. Az Index kérdésére az MTV-nél egyelőre nem tudtak választ adni arra a kérdésre, hogy a belső gyártásban milyen költségvetéssel készül a műsor, illetve mennyi pénzt kap Friderikusz a műsorvezetésért.

Kerekes Pál, az MTV kuratóriumi elnökségének MDF-es tagja elmondta, a testület csütörtöki ülésén tájékoztatást kérnek arról, hogy a célkitűzésekhez képest milyen eredményeket tud felmutatni a Friderikusz Sándor nevével fémjelzett produkció. A kurátorok arra is kíváncsiak lesznek, hogy a tévé vezetése szerint a Szólás szabadsága betöltötte-e a Hét megszüntetése után neki szánt szerepet.

Dobozban marad

Mint ismeretes, a Hoztam egy milliót és a Repülj most! című produkciókra kötött, összességében közel háromszázmilliós szerződések után nem Friderikusz Sándor cége, a TV Pictures Pruductions Bt., hanem a már említett View Produkciós Kft. kötött szerződést a köztévével, így az újabb nagy összegű megrendeléshez nem volt szükség a kuratórium jóváhagyására, ami épp háromszázmillió forint felett kötelező. Az elmúlt hónapokban a showman szerette volna elérni a két vetélkedő megrendeléseinek meghosszabbítását, de ehhez a testület az előre legyártott részek ellenére sem járult hozzá. A Híradó előtti műsorsávban vetített két vetélkedőt a héten váltotta a Borostyán című olasz sorozat.