Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C

Nem indul 2006-ban az MSZP nyerőembere

2005.12.21. 11:14
Füle Istvánnak több ideje marad a Szolnoki Főiskolán tanszékvezetői munkájára, mert az 1994 óta nyertes MSZP-s képviselő most nem indul a szolnoki négyes választókörzetben. Az országos listán még kaphat bejutó helyet, de inkább a szolnoki önkormányzati képviselőségre készül. Az új szocialista képviselőjelölt Iváncsik Imre lesz, aki a másik szolnoki körzetből kétszer már egyéni mandátumot szerzett.

"Belefáradtam a sziszifuszi munkába, a parlament és a választókörzet közötti ingázásba, és a 9 és 11 éves gyermekem is igényli az apjuk társaságát" - indokolta a 2006-os választástól való távolmaradását a szocialista Füle István, aki 1994 óta mindig győzött Szolnok négyes választókörzetében. "Sem én, sem a pártom nem erőltettük a folytatást, így több időm lesz főiskolai tanszékvezető munkámra is."

#alt#
Füle István (Fotó: parlament.hu)

Felemás emlékek

Az 55 éves országgyűlési képviselő pártja országos listáján még kaphat befutó helyet, de inkább arra összpontosít, hogy ősszel bejusson a szolnoki közgyűlésbe.

Az elmúlt tizenkét év parlamenti munkájának eredményei között említi, hogy Szolnok viszonylag nagymértékben részesült központi forrásokból. Példaként a Hetényi Géza kórházat, a csatornázást és az árvízvédelmet említette.

"Lassú ütemben halad a négyes út korszerűsítése, és a települési problémák megoldása is felemás" - mondott Füle néhány példát arra, hogy mire nem emlékszik majd szívesen országgyűlési képviselői munkájából

#alt#
Iváncsik Imre (Fotó: parlament.hu)

Szocialista Szolnok

Szolnok két egyéni képviselői körzetében 1994 óta csak MSZP-s politikus nyer. Füle utódja a 49 éves Iváncsik Imre, a Honvédelmi Minisztérium politikai államtitkára lesz, aki 1994-ben és 1998-ban a másik szolnoki kerületből lett képviselő. 2002-ben nem indult, helyette a szintén szocialista Botka Lajosné futott be.

Iváncsik ellenfele, a fideszes Kovács László most először indul egyéni képviselői mandátumért, és nem lesz könnyű dolga. A jobboldal jelöltjei közül itt egyedül 1990-ben tudott nyerni az MDF-es Petronyák László. A két szolnoki választókörzet közül egyébként is a négyeset szokták könnyebben hozni a szocialisták, mert ehhez több baloldali település is tartozik, míg a másikban leginkább Szolnokra támaszkodhat az MSZP.