Vince, Artúr
-3 °C
1 °C

Füttykoncert fogadta Hillert és Gyurcsányt az EFOTT-on

2006.07.21. 09:37
A kormányfő és a kulturális és oktatási miniszter, az MSZP elnöke is meglátogatta az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóját. A beszámolók szerint tiltakozótáblák, füttykoncert és bekiabálások fogadták a két politikust Zamárdiban.

Továbbra sincs egyetértés a kormányzat és a hallgatók között a fejlesztési részhozzájárulás, vagyis a tandíj bevezetésének törvényi szabályozásával kapcsolatban, írta az MTI, miután Gyurcsány Ferenc és Hiller István is látogatást tett a Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóján Zamárdiban. A két politius a HÖOK elnökével, Ekler Gergellyel tanácskozott. A megbeszélést követően a politikusok háromszáz hallgató részvételével fórumot tartottak.

A Magyar Nemzet szerint "Vond vissza! Vond Vissza!" skandálással és heves pfújolással fogadták a hallgatók a kormányfő tervezett tandíjreformját. A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának elnöke szerint a tandíj kérdésében "fordítva ülünk a lovon", és először hatástanulmányokat kellene előkészíteni, és csak utána döntést hozni.


Hiller István oktatási és kulturális miniszter és Gyurcsány Ferenc miniszterelnök az EFOTT-on

A Népszabadság beszámolója szerint a hallgatóság soraiból taps is hallható volt, és egy kisebb csoport Orbán Viktor nevét skandálta. Hiller István azt hangsúlyozta, hogy az elmúlt években a mennyiségről szól a felsőoktatás, hiszen négyszeresére emlkedett a hallgatók létszáma, és itt az ideje, hogy mostantól a színvonalas oktatáson legyen a hangsúly. A 72 felsőoktatási intézmény száma a ciklus végére csökkeni fog, írja a lap. Az RTL Klub beszámolója szerint a hallgatók az oktatási minisztert kinevették.

A HÖOK jelezte, ha a jövő héten megszavazzák a tandíjat tüntetés tartanak az ősszel, amit a hallgatók kitörő tapssal nyugtáztak.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!