16:00, December 01.
Horvátország 0
Belgium 0
Ahmad bin Ali Stadion F csoport
16:00, December 01.
Kanada 0
Marokkó 0
al-Tumama Stadion F csoport
20:00, December 01.
Japán 0
Spanyolország 0
Kalifa Nemzetközi Stadion E csoport
20:00, December 01.
Costa Rica 0
Németország 0

Több ezren a Magyar Gárda avatásán

2007.10.21. 15:28
Hatszázan tettek esküt a Hősök terén, utána pedig elgyalogoltak egy tankhoz Budaörsre. Az Andrássy utat és a Dózsa György utat lezárták.

Több ezer ember gyűlt össze a Magyar Gárda újabb avatására a Hősök terén, többségük az Andrássy út mentén, elszórtan várta az avatásra bevonuló újoncokat.

Az esemény miatt teljes szélességében lezárták az Andrássy utat és a Dózsa György utat is.

A rendezvényt Pörzse Sándor műsorvezető nyitotta meg, aki barna bőrkabátban és árpádsávos sálban jelentette be a gárdisták érkezését.

Közel 600 szimpatizáns tett esküt a Hősök terén, ők délután háromkor kezdték meg a bevonulást az Andrássy útról a téren felállított emelvény elé sámándobok hangjának kíséretében. Az egyenruhás felvonulók közt több nő is volt. A bevonulást gyenge taps kísérte, a tömegben árpádsávos és magyar zászlókat lengettek.

A Magyar Gárda újabb avatása

Elhunyt Kovács Ákos

Az avatás előtt a szervezők Kovács Ákos gárdista jelöltre emlékeztek, aki még azelőtt elhunyt, hogy felavathatták volna. Helyette szintén gárdistává avatott fia és lánya vehette át az egyenruhát.

Pörzse Sándor ezután elpanaszolta, hogy a véradó szolgálat nem hajlandó részt venni a rendezvényükön, és a történelmi egyházak is csak személyes találkozókon biztosították őket támogatásukról.

Mielőtt a székely himnusz eléneklésével véget ért volna az avatás, Vona Gábor, a Jobbik elnöke még bejelentette, hogy terveik szerint beszállnak az egészségbiztosításba is, és saját biztosítót alapítanak a Gárda tagjainak és szimpatizánsainak - vagy ahogy Vona fogalmazott, a "magukfajtának".

Alig fél óra

A magyar gárdisták bár korban és nemben változatosak, de elég katonásan néznek ki. Olyan parancsoknak engedelmeskednek, hogy pihenj, vagy éppen tisztelegj, ennek megfelelően az avatás is katonás rendben zajlott.

A gárdisták az avatás után Budaörsre vonultak, ahol ki van állítva egy olyan T-34-es tank, mint amilyet tavaly október 23-án Horváth György ötvenhatos veterán is elkötött a Deák téren. Mindezt annak apropójából, hogy Horváthot is tagjává avatta a Magyar Gárda.  • Tippek
  • Hírek