Etelka, Aletta
-5 °C
0 °C

Minden megyeszékhelyen lesz tűzijáték augusztus 20-án

2002.07.02. 07:15
A Miniszterelnöki Hivatal az augusztus 20-i ünnepségek szervezésekor vélhetően visszatér az 1999 előtti hagyományokhoz, és ismét a Gellért-hegyről indítja a tűzijáték rakétáit. A kancellária a tavalyinál legalább 20 százalékkal kevesebbet költene az ünnepi rendezvényekre.
A Miniszterelnöki Hivatal (MeH) várhatóan kedden hagyja jóvá a gyorsított közbeszerzési eljárást az augusztus 20-i állami ünnepségekre - adja hírül a Magyar Hírlap, amely úgy tudja: ezúttal minden megyeszékhelyen és Budapesten is szerveznek műsort és tűzijátékot. Ellentétben az Országimázs Központ által szervezett tűzijátékkal, ismét a Gellért-hegyről, s nem a Dunáról lövik fel a rakétákat. A lap ezt azzal indokolja: a kormányzat célja, hogy minél többen lássák az esti csúcseseményt.

Az elmúlt két évi mintegy 1 milliárdos költségvetés helyett, az ünnepségekre a MeH közlése szerint legalább egyötödével kevesebbet szeretnének költeni. A napilap úgy tudja, Budapest felett ismét lesz honvédségi légiparádé.

A Nike-Fiocchi Kft., amely 1999-ig rendezte a fővárosi tűzijátékot, már tárgyalt a kancelláriával, ám a Magyar Hírlapnak úgy nyilatkoztak: konkrétumokról nem esett szó

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!