Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

A veszprémi polgármester öccse lesz a gazdasági államtitkár

2005.01.26. 14:56
Az SZDSZ ügyvivői testülete kedden este döntötte el, hogy kit ültet a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium politikai államtitkári székébe. Dióssy Gábort szombaton mutatják be a tagságnak.
"Sok nyelven beszél, külföldön végzett közgazdasági tanulmányokat, jó szakember" - nyilatkozták az Indexnek szabad demokrata politikusok az új, kedd este kiválasztott államtitkár-jelöltről.

Az Index úgy tudja, hogy az SZDSZ kedd esti ügyvivői testületi ülésén dőlt el, hogy Dióssy Gábort, a Veszprémet vezető szabad demokrata polgármester öccsét jelölik az év elején megüresedett posztra.

Szabad demokrata forrásaink elmondták, a fiatal, 35-40 év körüli államtitkár-jelölt az SZDSZ megalakulása óta tagja a pártnak, de politikával szinte nem is foglalkozott, mint mondták, "inkább szakember".

Dióssy Gábort az SZDSZ országos tanácsának szombati ülésén mutatják majd be.

A 2002-es kormányváltás óta Dióssy a harmadik politikai államtitkár lesz a gazdasági tácánál. Szalay Gáborról kiderült, hogy kapcsolatban állt az egykori állambiztonsági szolgálatokkal, emiatt lemondott. Az utódját, Gaál Gyulát pedig az év elején aMÁV elnök-vezérigazgatójának nevezték ki.