Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

Kövér: Horn Grál-lovag, Orbán nem cigány

2005.10.05. 20:40
Egy hónappal azután, hogy Kövér László Kőszegen hazaárulónak titulálta Horn Gyulát, Szegeden Gyurcsány Ferenchez képest már Grál-lovagnak nevezte a volt miniszterelnököt. A Fidesz választmányi elnöke nagyapjának "munkásembermúltjára való tekintettel" kikérte magának, hogy "Kókák, Gyurcsányok szociáldemokratának nevezzék magukat". Kövér a szegedi polgári kör előtt elhangzott beszédéből csemegézünk.

Kövér László, a Fidesz választmányi elnöke kedden a szegedi polgári körök rendezvényén vett részt. A Fidesz politikusának a rendezvény moderátora elsőként azt vetette fel, hogy a gyógyszertárban úgy hallotta, "Orbán Viktor cigány", majd hozzátette, "cigány Obán Viktor"-ozás kezdődött, "mi a mi fegyverünk?".

Kövér szerint régóta folyik Orbán vélt cigány származásának felemlegetése. A fideszes politikus "az MSZP által kiadott szennylapokban folyó utalgatásokat" tartja a legszörnyebbnek: "Azok művelik, akik amúgy az emberi méltóság lángpallosú védelmezői, akik fasisztát látnak minden bokorban, akik abban is az antiszemiták és cigányellenesek ármánykodását látják, ha két cigány ember karddal vagy késsel egymásnak megy. Az a szomorú, hogy kilencven éve nem változtak a módszerek, ezek bolsik voltak, azok maradtak, azok is lesznek függetlenül a látszólagos generációváltásoktól."

"Természetesen semmi igazság nincs a szóbeszédben" - szögezte le.

Bolsik egykor és ma

Kövér László kijelentette: "Vállalom, ezek ha megtehetnék, amit megtettek velünk ötven éve, akkor meg is tennék. Ha valakibe olyan gátlástalanság szorult, hogy valakinek a vélt vagy valós származására gondolja úgy, hogy kárt okoz, akkor ugyan miben különbözik a náciktól vagy miben különbözik a bolsiktól?" Rögtön válaszolt is a mga feltette kérdésre: "Semmiben".

A nagyobbik ellenzéki párt választmányi elnöke arról is szót ejtett, hogy - olykor markáns álláspontjának - nem személyes okai vannak, mert "szerencsére olyan családból származom, amelyet nem értek atrocitások". A kormánnyal kapcsolatos felvetésekre azt mondta: 94-ben "Gyula ezekhez képest Grál-lovag volt, azzal együtt, hogy fegyvert fogott a saját hazájára". Kövér kijelentése szerint többre becsüli Hornt, mint "az Újhelyiket, Botkákat, Gyurcsányokat", mert róla még el tudja hinni, hogy "amikor még elkövette, hitt abban a sok ostobaságban, amit a fejébe dugtak, de ezekről, nem tudom elképzelni, hogy valaha hittek valamiben, ami nem materiális", ami nem a saját karrierjüket érinti.

Fagyos kislány és pattanás

A politikus szerint a kormányoldal tökélyre fejlesztette, hogy az ő szintjükre húzza le a rendszerváltó politikai elitet is, azért, hogy leszoktassák a politika iránt kevésbé érdeklődőket a szavazásról. A bulvármédiát különösen éles szavakkal illette, és példaként említette a fagyos éjszakában megmentett kislány esetét, amikor a "first lady tyúkanyóként védte" a budai hegyekbe elkóricáló alföldi kislányt.

Kövér szerint vérlázító, hogy a bulvármédiában Gyurcsány "hogyan nézett szembe a halállal egy pattanás következtében". Megemlítette, hogy "a miniszterelnöknek nem kell szembesülnie semmilyen ígéretével, nem kell elszámolnia semmivel, elég, ha bemondja a blöfföket."

Magyar Bálint szétver

A kormányról kijelentette: még a hozzájuk húzóknak is az a véleményük, hogy "nincs, hiszen az emberek azt se tudják, hogy hívják a minisztereket". Az egyik látható kormánytag Kövér megítélése szerint Magyar Bálint, aki "a hozzá nem értés jelképe, szisztematikusan veri szét, lúgozza ki, dönti káoszba a magyar oktatási rendszert".

Kövér a privatizációról azt mondta, a liberálisok államképe az, hogy nincs állam. Példaként említette, hogy az Antenna Hungária privatizációjakor "azzal az ostoba dumával magyarázták meg a magánosítást, hogy az állam rossz tulajdonos". Kövér szerint ha küresítik az államot, a hadsereg sem véd meg minket "külső idegen hordáktól", külső erőfölényükkel visszaélő multiktól, maffiózóktól.

Kövér beszélt arról is, hogy a nagyapja szociáldemokrata volt, de egy dolgot sohasem mesélt, "nem énekelte együtt Weiss Manfréddal az Internacionálét". Kövér nagyapjának "tiszteséges munkásembermúltjára való tekintettel" kikérte magának, hogy a "kaviárbaloldali Kókák, Gyurcsányok szociáldemokratáknak nevezzék magukat".

"A kormánynak égegyadta köze nincs a baloldalhoz" – jelentette ki Kövér László.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?