Aladár, Álmos
-1 °C
3 °C

Kövér: méregkeverőket vesz igénybe az MSZP

2005.09.22. 21:35
Kövér László szerint a kormány nem tud felmutatni semmit, ezért a szocialistáknak nincs más választása, mint a Fidesz pocskondiázása. Az MSZP-nek nem kell lejáratnia a Fidesz vezetőit, azt megteszik saját maguk - közölte Nyakó István, az MSZP szóvivője.A Fidesz választmányi elnöke az EU által kifogásolt költségvetési kozmetikázás kapcsán egy anekdotát idézett fel: a már legyengült, beteg Lenin számára elvtársai külön Pravdát nyomtak, megkímélve ezzel a külvilág kellemetlen eseményeitől.

A kormány tevékenysége mögül hiányzik a teljesítmény, amit a választás előtt nyolc hónappal fel tudnának mutatni, ezért nincs más választásuk, mint a Fidesz vezetőinek pocskondiázása - mondta Kövér László csütörtökön Pécelen egy polgári körös fórumon.

''Mértéktartás és nemzeti konzultáció"

A Fidesz választmányának elnöke szerint e lejárató kampányhoz az MSZP olyan méregkeverőket vesz igénybe, akik már a világ több pontján kipróbálták talentumukat. A Fidesz válasza erre a mértéktartás és a nemzeti konzultáció folytatása, amelyben az emberektől igyekszik megtudni, hogy mik az őket leginkább foglalkoztató problémák - hangsúlyozta.

Az EU által kifogásolt költségvetési kozmetikázással kapcsolatban Kövér László kifejtette, hogy e manőver a régi anekdotára emlékezteti, amely szerint a már legyengült, beteg Lenin számára elvtársai külön Pravdát nyomtak, megkímélve ezzel a külvilág kellemetlen eseményeitől.

Lenin elvtársnak nézték az EU-t

"A kormány most az EU intézményeit nézte Lenin elvtársnak. Az embereket itthon azonban nem lehet megtéveszteni, ők a mindennapokban érzik, hogyan áll a költségvetés, van-e pénz az óvodákra, iskolákra, önkormányzatokra"- mondta a Fidesz választmányának elnöke.

Az MSZP szóvivője az elhangzottakra reagálva az MTI-nek elmondta: ha az MSZP méregkeverőt keres, azt nem a tengerentúlon teszi, hiszen Közép-Európa egyik szaktekintélyének számít maga Kövér László. E szolgálatára azonban eddig csak a Fidesz tartott igényt.

''Orbán magát járatta le''

"Orbán Viktort sem az MSZP járatja le, s nem folytat ellene kampányt, a Fidesz pártelnöke miniszterelnöksége idején saját magát járatta le. Éppen ezt vizsgálja most egy parlamenti bizottság. Ebben a munkában viszont valami oknál fogva a Fidesz képviselői nem kívánnak részt venni" - mondta z MSZP szóvivője.

Kövér László a gazdasággal kapcsolatos megjegyzéseire reagálva közölte :"az emberek fizetése, a pénz értéke nem romlik, hiszen soha nem tapasztalt mértékben, rendkívül alacsony, példa nélküli az infláció. A gazdasági növekedés ugyanakkor csaknem négyszázalékos, stabil a gazdaság".

Hozzátette: ezt a teljesítményt kénytelen volt elismerni az Orbán-kormány volt pénzügyminisztere, a Magyar Nemzeti Bank elnöke is, hiszen a jegybank folyamatosan csökkenti az alapkamatot.