Valér
-1 °C
0 °C

Megszüntették a nyomozást lobbiügyben

2002.05.14. 18:42
Bűncselekmény hiányában szüntette meg az ORFK a befolyással üzérkedés miatt, a Gresham palota eladása kapcsán indult nyomozást.
Bűncselekmény hiányában szüntette meg a lobbiügyben a nyomozást a rendőrség -értesült az Index. A megszüntető határozat indoklása szerint Medgyessy Péter miniszterelnök-jelölt cége jogszerű szerződést kötött a Gresco Rt.- vel és nem lobbizott jogellenesen a Gresham palota eladása mellett.

A Gresham-palota eladása kapcsán, befolyással üzérkedés alapos gyanúja miatt, fokozott ügyészi felügyelet mellett az ORFK Központi Bűnüldözési Igazgatósága nyomozott, ismeretlen tettes ellen. A nyomozás határidejét legutóbb június 11-éig hosszabbították meg.

A feljelentők a Magyar Nemzetet és a Demokratát idézték

A Gresham-palota eladása és elsősorban az ezért végzett lobbizás miatt decemberben, magánszemélyektől érkezett feljelentés, amely gyakorlatilag a Magyar Nemzetben és a Demokratában közölt állításokat ismételte. A lapok írásai szerint Medgyessy Péter tanácsadó cége 100 ezer dollárt vett át azért, hogy meggyőzze a kerületi szocialista képviselőket a Gresham-palota eladásának előnyeiről. A kapott pénz egy részét pedig szétosztotta a kerületi képviselők között. Ezt valamennyi érintett cáfolta. Medgyessy Péter jogerősen pert nyert a Demokratával és a Magyar Nemzettel szemben.

Bánáti János, Medgyessy Péter ügyvédje mindaddig nem kívánta kommentálni értesülésünket, amíg kézhez nem kapja a nyomozóhatóság erről szóló határozatát.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!