Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Grespik nem békül

2001.01.02. 15:32
Nem sikerült megbékíteni Grespik Lászlót. A Budai Központi Kerületi Bíróságon annak a becsületsértési eljárásnak kívánták elejét venni, amelyet Fővárosi Közigazgatási Hivatal vezetője kezdeményezett a Heti Hetes három szereplője ellen.
Eredménytelen maradt a Budai Központi Kerületi Bíróságon kedden az a békítési kísérlet, amellyel elejét kívánták venni annak a magánvádas eljárásnak, amelyet Grespik László, a Fővárosi Közigazgatási Hivatal vezetője kezdeményezett becsületsértés miatt az RTL Klub Heti Hetes című műsorának három szereplője, Havas Henrik újságíró, Hernádi Judit színész és Verebes István rendező ellen. Grespik László magánindítványában a Heti Hetes szeptember 16-i, 23-i és október 14-i adásában hallottakat, látottakat sérelmezi.

Grespik László
Az indítvány szerint a műsorokban Grespik Lászlóval összefüggésben többek között megvető, gyalázkodó, lealacsonyító gesztusok, fejmozdulatok voltak láthatók, illetve Hernádi Judit azt mondta: "abnormális", "orvosi vizsgálattal többre mennének". Verebes István pedig azt: "én voltam az, aki azt mondtam, hogy anyád".

A keddi békítési kísérletet követően Grespik László kifejtette: a történteknek nem csak ő személy szerint a sértettje, hanem a hivatal is. Jelképesen az összes jelenlegi és leendő közszereplő nevében és érdekében is fel kívánt lépni.

Grespik szerint ,,túlburjánzott" a sajtószabadság

,,A sajtószabadság túlburjánzása már olyan mértékű, hogy az az emberi méltóság sérelmével jár, és ez egyetlen jogrendszerben sem engedhető meg" - mondta a hivatalvezető. ,,Nem tűröm el a gyalázkodó, becsmérlő kifejezéseket. Egy normális, humánus, emberi hangnemű műsort szeretnék" - jelentette ki Grespik László, aki azt is hozzátette, hogy a Heti Hetes december 23-i adása miatt negyedrendű vádlottként szóba jöhet Bajor Imre színész is.

Hernádi szánja Grespiket

A békítési kísérletről szólva Havas Henrik csak annyit mondott: ,,kínlódás volt egy órán keresztül, mert nem tudtuk kideríteni, mit akar". Hernádi Judit a meghallgatást követően úgy nyilatkozott: ,,Mély és emberi szánalmat éreztem, és ezt most nagyon komolyan mondom".