Fábián, Sebestyén
-2 °C
0 °C

Az interneten is szervezik a polgári köröket

2002.06.06. 08:29
A Szövetség a Nemzetért polgári szervezet tagjai és szimpatizánsai hírlevélben is informálódhatnak a mozgalomhoz kapcsolódó eseményekről. A polgári körök weboldalát bemutató találkozóra Orbán Viktor volt miniszterelnök meghívta a Magyar Nemzet, a Heti Válasz és a Demokrata főszerkesztőit.
A Szövetség a Nemzetért tagjai megállapodtak abban, hogy napokon belül elkészül az első elektronikus és írott hírlevél, amely megteremti a kapcsolatot az önállóan szerveződött körök között - tájékoztatta a polgári kör a Magyar Művészeti Akadémián tartott szerdai találkozója után közleményben az MTI-t.

Hajrá Magyarország!

A dokumentum arról is tájékoztat, hogy szerdán útjára indult a "Szövetség a Nemzetért" internetes honlapja, a http://www.hajramagyarorszag.hu címen.

- Ez a fórum hivatott gyors és aktuális híreket, véleményeket, javaslatokat eljuttatni mind a polgári körök tagjaihoz, mind a magyar polgárokhoz. A honlap tartalmazza azt a felhívást is, amely arra kéri a látogatókat, küldjék meg ötleteiket a végleges arculat és tartalom kialakításához áll a közleményben.

Több mint 6000 kör

A találkozón a szövetség tagjai értesültek arról is, hogy eddig több mint hatezer polgári kör alakult meg, és jelentkezett a Demokrácia Központnál, amelynek irányítója Orbán Viktor. A közlemény szerint a volt miniszterelnök a jelenlévőknek bemutatta Hende Csabát, aki Orbán Viktort segíti a polgári körökkel való kapcsolattartásban.

Aggodalom, médiaszimpátia

"A megbeszélés résztvevői megvitatták a közszolgálati média jelenlegi, egyre inkább aggodalomra okot adó helyzetét, illetve azt, hogy miként őrizhető meg a politikai pártoktól független közszolgálati rádiózás és televíziózás." - tartalmazza a közlemény.

A dokumentum kitér arra, hogy a találkozóra meghívást kaptak azon lapok főszerkesztői - Magyar Nemzet, a Heti Válasz és a Demokrata -, amelyek előfizetésére az első találkozón kérte fel a szövetség a polgárokat.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!