Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az interneten is szervezik a polgári köröket

2002.06.06. 08:29
A Szövetség a Nemzetért polgári szervezet tagjai és szimpatizánsai hírlevélben is informálódhatnak a mozgalomhoz kapcsolódó eseményekről. A polgári körök weboldalát bemutató találkozóra Orbán Viktor volt miniszterelnök meghívta a Magyar Nemzet, a Heti Válasz és a Demokrata főszerkesztőit.
A Szövetség a Nemzetért tagjai megállapodtak abban, hogy napokon belül elkészül az első elektronikus és írott hírlevél, amely megteremti a kapcsolatot az önállóan szerveződött körök között - tájékoztatta a polgári kör a Magyar Művészeti Akadémián tartott szerdai találkozója után közleményben az MTI-t.

Hajrá Magyarország!

A dokumentum arról is tájékoztat, hogy szerdán útjára indult a "Szövetség a Nemzetért" internetes honlapja, a http://www.hajramagyarorszag.hu címen.

- Ez a fórum hivatott gyors és aktuális híreket, véleményeket, javaslatokat eljuttatni mind a polgári körök tagjaihoz, mind a magyar polgárokhoz. A honlap tartalmazza azt a felhívást is, amely arra kéri a látogatókat, küldjék meg ötleteiket a végleges arculat és tartalom kialakításához áll a közleményben.

Több mint 6000 kör

A találkozón a szövetség tagjai értesültek arról is, hogy eddig több mint hatezer polgári kör alakult meg, és jelentkezett a Demokrácia Központnál, amelynek irányítója Orbán Viktor. A közlemény szerint a volt miniszterelnök a jelenlévőknek bemutatta Hende Csabát, aki Orbán Viktort segíti a polgári körökkel való kapcsolattartásban.

Aggodalom, médiaszimpátia

"A megbeszélés résztvevői megvitatták a közszolgálati média jelenlegi, egyre inkább aggodalomra okot adó helyzetét, illetve azt, hogy miként őrizhető meg a politikai pártoktól független közszolgálati rádiózás és televíziózás." - tartalmazza a közlemény.

A dokumentum kitér arra, hogy a találkozóra meghívást kaptak azon lapok főszerkesztői - Magyar Nemzet, a Heti Válasz és a Demokrata -, amelyek előfizetésére az első találkozón kérte fel a szövetség a polgárokat.