Bernadett
0 °C
4 °C

Gyurcsány a nyári fesztiválokon haknizik

2005.05.27. 18:50
A miniszterelnök minden nyári ifjúsági fesztivált meglátogat, derül ki a nemrég startolt társasjáték, az Amőba oldaláról. A miniszterelnök a tervek szerint a Sziget Fesztiválon három nap is megtalálható lesz. A kormányfő az utóbbi hónapokban a felsőoktatási intézményeket járta végig egy-egy fórum erejéig.

Mind a hat jelentős nyári fesztivált meglátogatja a miniszterelnök. Az egyebek mellett Gyurcsány Ferenc miniszterelnök által alapított baloldali társasjáték, az Amőba oldaláról kiderül, hogy a kormányfő fesztiválhakniját a budapesti Sport Szigeten kezdi június 11-én. Július 2-án ellátogat a mezőtúri Wan2-fesztiválra, egy héttel később a soporoni Volt fesztivál látogatóival találkozik.

Gyurcsány ott lesz a tokaji Hegyalja Fesztiválon, valamint az idén Velencén tartandó EFOTT-on is. A miniszterelnök a hajógyári szigeti Sziget Fesztiválba is beleveti magát: csak ezen az egy rendezvényen három napon is felbukkan, ráadásul nem villámlátogatásokat tesz, hanem a kiválasztott napokon délután öttől éjfélig együtt mulat a fiatalokkal. Egyébként Medgyessy Péter volt az első kormányfő, aki kilátogatott a szigetre, akkor nyilvános pólócseréjével szinte valamennyi médiába bekerült. Medgyessy 2003-ban az EFOTT fesztiválra is ellátogatott fórumot tartani a fiataloknak.

Az Amőba-oldal egyébként azzal reklámozza a kormányfői haknitúrát, hogy a fiatalok látogassanak el, ha kötetlenül kívánnak beszélni Gyurcsánnyal - például egy sör mellett. A miniszterelnök egyébként nemrég a felsőoktatási intézményeket járta végig egy-egy fórum erejéig, majd - már az oktatási intézmény falain kívül -, általában egy helyi sörözőben az azóta elindult internetes játékot, az Amőbát népszerűsítette.