Sára, Márió
2 °C
6 °C

Hivatali visszaéléssel gyanúsítják Harkány polgármesterét

2006.06.08. 17:23
Gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség Harkány fideszes polgármesterét, mert szabálytalanul építkezett, s bár hatósági eljárás indult ellene, később az önkormányzat módosított a rendezési terven. A gyanú szerint összefüggés lehet Bédy István építkezése és a rendeletmódosítás között. A polgármester lejártási akciónak tartja az eljárást.

Hivatali visszaélés megalapozott gyanújával kihallgatta a rendőrség egy baranyai város polgármesterét - közölte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-vel csütörtökön.

Az önkormányzati vezetőt a hét elején a főkapitányság gazdaságvédelmi alosztályára idézték be és hallgatták ki - mondta el Kékesné Gyimóthy Marianna, aki az ügyről, nyomozati érdekekre hivatkozva, több részletet nem közölt.

Az MTI más, rendőrséghez közeli forrásból úgy értesült, hogy a gyanúsított Bédy István, Harkány fideszes polgármestere.

A polgármester az MTI megkeresésére mindössze annyit közölt, hogy járt a rendőrségen, de nem tett vallomást. Megjegyezte: "bárkit, bármilyen alapon fel lehet jelenteni és le lehet járatni".

A rendőrséghez közeli, de neve elhallgatását kérő informátor szerint a polgármester elleni eljárás alapja, hogy a politikus néhány évvel ezelőtt az eredeti tervektől eltérően, szabálytalanul építette fel házát Harkányban.

A hatóság ugyan eljárást indított ellene, az önkormányzat azonban hamarosan módosította a terület rendezési tervét. A gyanú szerint összefüggés lehet a polgármester építkezése és a rendezési terv módosítása között.

Szerettük volna megtudni, Harkány képviselői mit tudnak a polgármester állítólagos építkezéséről, de mindenki a polgármesterhez irányította munkatársunkat. Harkányban egyébként 1990 óta Bédy a polgármester, a szocialisták még az önkormányzati testületben se jutottak pozícióhoz, igaz önálló polgármesterjelöltjük 1998-ban és 2002-ben sem volt.

15%

Náray Tamás Zarah

4999 Ft
4250 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft