Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Munkáspárt Irakért aggódik

OS
2002.09.10. 13:31
A Munkáspárt elnöksége mély aggodalommal figyeli az Irak körüli eseményeket, és határozottan elítéli az Amerikai Egyesült Államok háborús uszító politikáját, azt a törekvését, hogy erőszakos úton leszámoljon Irakkal, egy szuverén országgal -áll a párt keddi közleményében. Ez a politika nem vezet máshoz, mint százezrek szenvedéséhez, nagyon sokak értelmetlen halálához. Az amerikai vezetés önző, kalandor politikája veszélybe sodorja a világ békéjét és biztonságát. A nemzetközi terrorizmusra való hivatkozás nem jelenthet alapot Irak lerohanására.

A Munkáspárt meggyőződése, hogy a probléma megoldását az ENSZ Biztonsági Tanácsa vonatkozó határozatainak maradéktalan végrehajtása jelentené. A Munkáspárt üdvözli az iraki vezetés azon szándékát, hogy megújítja az együttműködést az ENSZ-szel. A Munkáspárt elnöksége felszólítja a magyar kormányt: tartózkodjon minden háborús akciótól, s tegyen meg mindent az ENSZ Biztonsági Tanácsa vonatkozó határozatainak végrehajtásáért, a béke és a biztonság megszilárdításáért -zárul a közlemény.