Judit
3 °C
7 °C

Torgyán nem tanúskodik a agrártárca gazdasági ügyeiben

MTI
2002.09.17. 22:21
Torgyán József az agrártárca gazdasági ügyeiben nem tud tanúvallomást tenni, de a Szabadi-ügyben igen, mert boszorkányüldözésnek tartja, ami a volt földművelésügyi minisztériumi politikai államtitkár ellen folyik. A Független Kisgazdapárt elnöke, volt földművelésügyi miniszter kedden az MTI-nek annak kapcsán nyilatkozott, hogy lapértesülések szerint az agrártárca korábbi ügyeiben folytatott nyomozás során tanúként hallgatják ki.

Véleménye szerint nem agrárügyekről, hanem másról van szó, de - mint mondta - nem illetékes olyan kérdésekben, hogy "ki hova utazott, ki vette a repülőjegyet". Torgyán József úgy fogalmazott, gazdasági ügyekkel, gazdasági vállalkozásokkal nem foglalkozott, ezért ilyen kérdésben nem tud tanúvallomást tenni. Az MTI ezzel kapcsolatos kérdésére azt mondta, nem reagál az újságok találgatásaira. A Szabadi-ügyre utalva megjegyezte: ha idézést kap, mindenképpen elmegy, mert boszorkányüldözésnek tartja, hogy "egy kiváló gazdasági szakember, kandidátus" ellen ilyen eljárás folyik.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?