Jó az irány az új felsőoktatási helyettes államtitkár szerint

2012.09.14. 14:43
Maruzsa Zoltán, az ELTE oktatója az új felsőoktatásért és tudománypolitikáért felelős helyettes államtitkár szeptember 15-étől – jelentette be Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár.

Az ELTE bölcsészettudományi karának adjunktusa, az új- és jelenkori egyetemes történeti tanszék oktatója Kis Norbertet követi a helyettes államtitkári székben. Maruzsa Zoltán 35 éves, oktatási területe a XX. századi egyetemes történelem.

Kis Norbert távozását júniusban jelentették be. A mintegy öt hónap után távozó helyettes államtitkár a közigazgatási tárcánál kap új feladatot.

Maruzsa Zoltán a terveiről szólva kiemelte: nagy kihívásnak tartja a feladatot, és megtisztelőnek nevezte a felkérést. A felsőoktatás komoly átalakítás közepén tart, a törvény és a területre vonatkozó rendeletek többségének megalkotása jó irányt jelölt ki – állapította meg.

Az előtte álló feladatok között a szerkezetátalakítást, a tanárképzés átalakítását emelte ki, és fontosnak tartotta az intézményekkel, valamint a Magyar Rektori Konferenciával (MRK) való együttműködést.